detector.media
07.04.2008 18:36
Юрій Свірко звільнений з посади головреда «Экономических известий». Він буде боротись за газету
Юрій Свірко звільнений з посади головреда «Экономических известий». Він буде боротись за газету

7 квітня Юрій Свірко був звільнений із посади головного редактора газети «Экономические известия», яка входить до холдингу «Медіа Інвест Груп». Головним редактором газети призначено Олександра Бердинських, який дотепер був заступником головреда.

 
Посаду головреда «Экономических известий» пан Свірко обіймав з травня 2007 року. Раніше він працював директором інформаційного центру ВД «КоммерсантЪ-Украина», кореспондентом агентства Reuters, радіо «Свобода» та Бі-Бі-Сі.
 
Як повідомив «ТК» пан Свірко, наказ про його звільнення видав гендиректор ЗАТ «Видавництво «Экономические известия» Андрій Радюк. «Є наказ про моє звільнення із досить дивною формулою, - сказав «ТК» пан Свірко. - По-перше, за сумісництво, хоча я не є сумісником – я працював постійно в газеті «Экономические известия» і майже рік був головним редактором. І, по-друге, в цьому наказі є формула «звільнити з посади виконувача обов’язків головного редактора». Хоча я був легітимним головним редактором і, до речі, залишаюся ним». За словами Юрія Свірка, Андрій Радюк начебто сам перебував на порозі звільнення, як «людина з команди Чепового».
 
«Наскільки я розумію, наказ узгоджений з фактичним керівником «ЭИ» Олександром Пилипенком», - каже він. Юрій Свірко охарактеризував ситуацію в холдингу як «бардак»: «Є президент Олександр Харебін, який відсторонений, проте є в.о. президента Юрій Лобко – це людина Пилипенка. Лобка на роботі немає – і я нічого не можу дізнатися. Пилипенко трубку не бере, мабуть, розуміє, що не має чого мені сказати».
 
Юрій Свірко збирається оскаржити це рішення та «вживати заходи, щоб урятувати газету». За його словами, працівникам видання начебто постійно затримують зарплати. Також, як заявив Юрій Свірко, «є наїзди з вимогами друкувати «закузуху». «Наприклад, сьогодні я відмовився ставити замовне інтерв’ю з Олександром Прогнімаком (депутатом Київради), другом Пилипенка. Гадаю, що саме через це мене і зняли. Раніше я відмовився друкувати й іншу «заказуху» про федерацію хокею, за що мене Радюк оштрафував  на половину зарплатні», - сказав Юрій Свірко.
 
«ТК» з’ясовує позицію керівництва «Медіа Інвест Груп». Згадуваний Юрієм Свірком пан Пилипенко відмовився від коментарів, зазначивши, що медійні активи «Індустріальної групи» не належать до його компетенції. В.о. президента холдингу Юрій Лобко пообіцяв надати офіційні коментарі завтра, у прес-релізі компанії.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY