detector.media
03.04.2008 14:01
Гендиректор «7+7 медіа» Оксана Северчук стверджує, що видавництво не має заборгованостей перед працівниками
2 квітня колишні та теперішні співробітники видавництва «7+7 медіа», про кризову ситуацію в якому «ТК» уже повідомляла, провели зустріч із генеральним директором видавництва Оксаною Северчук. Близько двох десятків осіб вимагали відповіді, коли їм будуть виплачені гроші, які заборгувало видавництво.
 
За словами співробітників видавництва, керівництво обіцяло погасити заборгованості за січень і лютий 2008 року до 31 березня. Таке рішення було прийняте на останніх зборах засновників, проте дотепер деякі співробітники не отримали повної суми навіть за січень.
 
На запитання присутніх на зустрічі Оксана Северчук наголосила, що з усіма співробітниками, – як тими, хто працює, так і тими, хто звільнився, – відбувається розрахунок, і віддано буде 100% коштів. Однак поки що не вдається вкластись у запланований термін, оскільки у компанії немає гарантованих щотижневих фінансових надходжень. За словами гендиректора, виплати проводяться щодня, але конкретний графік виплат скласти неможливо. У першу чергу заборгованості планують погасити перед тими, хто зараз працює у видавництві, а вже потім перед тими, хто звільнився.
 
Оксана Северчук наголосила, що сама не отримує зарплатню вже півроку, але сподівається, що спільними зусиллями з колективом їй вдасться вирішити фінансові проблеми та допомогти компанії підвестися на ноги. Вона зазначила, що зараз компанія набирає нових співробітників.
 
Колишнього керівника журналу «7+7я» Ольгу Безсонову цікавили виплати зарплатні з грудня 2007-го по березень 2008 року її колективу, який, як уже писала «ТК», звільнився майже всім складом у березні. Пані Северчук відповіла, що вона, як генеральний директор, виконує всі зобов’язання і порадила звернутися до видавця (громадянина Німеччини Бориса Фельдмана. – «ТК»), який, за попередньою інформацією, має відвідати Київ 15 квітня. Саме на цю дату голова Київської незалежної медіа-профспілки Михайлина Скорик запропонувала призначити продовження переговорів щодо виплати заробітної платні.
 
Співробітники, не маючи впевненості у тому, що вони отримають увесь розрахунок, запропонували віддати їм заборгованість технікою компанії; відповідь була негативна, адже техніка перебуває на балансі компанії.
 
Однак після зборів, коли «ТК» звернулася до пані Северчук по офіційний коментар, вона спростувала будь-яку інформацію про заборгованість та затримку зарплатні колишнім і теперішнім співробітникам. Вона зазначила, що гроші співробітникам «7+7 медіа» виплачуються регулярно й систематично, а труднощі, які переживала компанія, були пов’язані з переїздом. Коли ж кореспондент «ТК» запитала, про які заборгованості йшлося щойно на зустрічі з працівниками, пані Северчук відповіла, що говорила про гроші, які вона позичала у декого з працівників. На жаль, «ТК» не вдалося узгодити пряму мову з пані Северчук, хоча про це було домовлено 2 квітня, тому зміст її коментарів подається у переказі.
 
«Детектор медіа»   
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY