detector.media
02.04.2008 14:56
До участі в конкурсі на цифрове мовлення на каналі MX4 Нацрада допустила 42 заявки на 8 місць
2 квітня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на брифінгу оголосила про те, що до остаточної конкурсної процедури з отримання ліцензій на мовлення на загальнонаціональному каналі багатоканальної цифрової телемережі MX4 допущені 42 заявки на 8 місць.
 
Зокрема, на культурно-мистецький канал допущена 1 заявка, на дитячий – 4, на пізнавальний – 4, на кіно/телесеріал – 5, на гумористичний – 4, на оригінальний проект – 24 заявки (на 3 канали мовлення).
 
До конкурсу не допущені компанії: ТОВ «Коледж преси та телебачення» (м. Миколаїв), ТОВ «Телестудія «Астра-ТБ» («КРТ», м. Гірник Донецької обл.), ТОВ «Артекс Плюс» (м. Київ) і ДТРК «Культура» (м. Київ»).
 
Рішення не допускати їхні заявки до конкурсу прийняте на основі інформації фінансово-економічного управління про те, що ці телекомпанії не сплатили страхової гарантії за участь у конкурсі. Нагадаємо, що загалом до Нацради було подано 46 заявок від українських мовників. Конкурсна страхова гарантія становить 5% від ліцензійного збору за частоту MX4, тобто 65773,97 грн. і не повертається компаніям у випадку програшу, а зараховується переможцям в оплату ліцензійного збору.
 
Розгляд конкурсних заявок розпочався о 14:00. На брифінгу перший заступник голови Нацради Ігор Курус заявив про те, що на його адресу лунають погрози у зв’язку з проведенням конкурсу. Проте не уточнив, від кого. Він висловив сподівання, що результати конкурсу будуть оголошені якомога швидше. Члени Нацради пообіцяли, що по деяких конкурсних категоріях переможців оголосять уже сьогодні.
 
У зв’язку із розглядом конкурсних питань Нацрада вирішила відкласти проанонсоване питання про розгляд попередження телекомпаніям «Інтер», «1+1», «Україна», НТН та Новий канал.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY