detector.media
27.03.2008 10:26
«Московський комсомолец» знайшов вбивць журналіста Шурпаєва в ЖЖ та на «Одноклассники.ру»
«Московський комсомолец» знайшов вбивць журналіста Шурпаєва в ЖЖ та на «Одноклассники.ру»

Особи злочинців, що вбили журналіста Першого каналу Ільяса Шурпаєва, вдалося встановити співробітникам кримінального розшуку, повідомляє «Газета.ru», посилаючись на «МК». 32-річний Шурпаєв був знайдений мертвим 21 березня у зйомній квартирі на вулиці Весняних Вод.

 

Камера, встановлена в під'їзді, зафіксувала особи можливих убивць. Вони прийшли о 20.00 20 березня, а вийшли з квартири близько першої ночі. Міліція уважно вивчила блог журналіста, а також його аккаунт на сайті «Одноклассники.ру». За відомостями газети, вдалося з'ясувати, що з майбутніми вбивцями, вихідцями із ближнього зарубіжжя, Шурпаєв кілька разів зустрічався в Іллінському сквері. За версією слідства, вони скоїли злочин з метою пограбування. Можливо, злочинці знали, що Шурпаєв збирає гроші на придбання квартири, і пришли до нього саме за грошима. Сліди тортур на тілі журналіста можуть пояснюватися тим, що вбивці вимагали, щоб Шурпаєв сказав їм, де ховає заощадження, а той чинив опір.

 

Зі слів рідних відомо, що з квартири зникли близько 100 тисяч рублів. Знайомі гаданих убивць розповідають, що після ночі, коли був убитий Шурпаєв, у них з'явилася велика сума в рублях. На всі розпитування чоловіки заявили, що гроші потрібні для сімейного торжества.

 

Підозрювані вже раніше потрапляли в поле зору правоохоронних органів. Кілька років тому в підмосковному лісі вони пограбували чоловіка. За даними слідства, зараз убивці вже виїхали з Москви.

 

«Главред»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY