detector.media
26.03.2008 14:54
Російський Конституційний суд розпочав розгляд справи Манани Асламазян
25 березня Конституційний суд Росії розпочав розгляд скарги колишньої голови фонду «Освічені медіа» («Інтерньюз-Росія») Манани Асламазян, повідомляє Lenta.Ru.  Ця справа стала останньою, яку Конституційний суд розглядає перед переїздом до Санкт-Петербурга, де він відновить свою діяльність 22 травня.
 
Адвокат звинувачуваної у контрабанді валюти Манани Асламазян Віктор Паршуткін стверджує, що в законі не досить ясно визначено, в якому випадку настає кримінальна відповідальність. Асламазян вимагає припинити кримінальне переслідування та змінити статтю звинувачення на адміністративну, а також повернути частину конфіскованих у неї коштів. Нагадаємо, Манану Асламазян затримали у січні 2007 року в московському аеропорту. Вона не задекларувала суму у 9550 євро, яку провозила з собою в Росію, і мала з собою близько 5 тисяч рублів, тоді як за чинним російським законодавством без декларування можна ввозити не більш ніж 10 тисяч доларів США. У разі, якщо не задекларована сума перевищує 250 тисяч рублів, порушується кримінальна справа.
 
У квітні 2007 року Манана Асламазян переїхала до Франції. Її було оголошено у федеральний розшук, хоча адвокати стверджували, що місце її перебування відоме слідству. Прокуратура відмовилась проводити у справі Асламазян заочний процес.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY