detector.media
21.03.2008 16:13
Дмитро Джангіров заперечує масові звільнення на ТРК «Київ»
Дмитро Джангіров заперечує масові звільнення на ТРК «Київ»

Виконуючий обов’язки директора державного комунального підприємства ТРК «Київ» Дмитро Джангіров виступив сьогодні із заявою, в якій заперечив повідомлення «Міжнародної Ліги захисту прав громадян України» про масові порушення та звільнення на підприємстві. Зокрема, у заяві повністю відкидаєтсья знаження зарплатні журналістам та інформаційним представникам каналу та говориться про звільнення «поодиноких працівників» за власним бажанням.

 

Нижче наводимо текст заяви повністю, без змін.

 

Проведення вчора, 20-го березня, в Інформагентстві УНІАН прес-конференції міжнародної правозахисної організації «Міжнародна Ліга захисту прав громадян України» стало ще одним елементом дестабілізації ситуації у Києві, яку створила Прем'єр-міністр України Ю. Тимошенко, домігшись від Верховної Ради рішення про перевибори Київської міської ради та Київського міського голови.

 

Невиправданим та навіть незрозумілим цинізмом є позиція депутатів Київської міської ради Наталії Новак та Зоряна Шкіряка, які взяли участь у вчорашній прес-конференції. Саме вони пролобіювали у січні цього року рішення Київської міськради про порівняно з минулим роком триразове, а з урахуванням тимошенківської інфляції чотирьохразове, зменшення фінансування ТРК «Київ». Зорян Шкіряк, зокрема, назвав ці створені колективу ТРК «Київ» фінансові проблеми «великою перемогою опозиції». Тепер же вони виступають за захист прав журналістів, оперуючи при цьому не перевіреними та відверто брехливими даними, зокрема про зниження на телеканалі зарплатні втричі, масові звільнення та утиски журналістів…

 

Прошу звернути увагу – масових звільнень на каналі не було й немає. Зарплата у зв'язку із значним зниженням фінансування була зменшена, але тільки на 30% як його працівникам, так і керівництву. При цьому не було зменшено заробітну платню журналістам і всім працівникам інформаційної служби.

 

Ті ж поодинокі працівники, які інколи звільняються з каналу, роблять це за власного бажання, будучи не готовими працювати оперативніше та якісніше. Деякі з них, використовуючи зручний політичний момент, прикривають власний непрофесіоналізм вигаданими «утисками» та створюють нездоровий галас щодо діяльності ТРК «Київ». Цей галас підхопили сьогодні згадана правозахисна організація за викликом та представники політичних сил, які вже включилися у передвиборчі перегони за владу у місті Києві. Насправді ж, їх зовсім не цікавить телеканал та доля його журналістів, яких вони використовують у політичний боротьбі.

 

Незважаючи на це, колектив ТРК «Київ» спокійно працює та розвивається. Рейтинг його передач підвищується, до нього заходять нові програми, цікаві звичайним людям.

 

Заявляю, ми не допустимо дестабілізації роботи телеканалу «Київ» та будемо й надалі працювати для киян. Тиск, який на нас здійснюється, не пройде!

 

В.о. директора ДКП ТРК «Київ»

Дмитро Джангіров
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY