detector.media
07.03.2008 10:29
Кшиштоф Зануссі знімає драму з Богданом Ступкою в головній ролі
Кшиштоф Зануссі знімає драму з Богданом Ступкою в головній ролі

Кінокомпанія SOTA Cinema Group (Україна) та «Студія документальних і художніх фільмів» (Польща) розпочали зйомки українсько-польського фільму всесвітньо відомого режисера Кшиштофа Зануссі «Серце на долоні», які пройдуть у Варшаві і Києві.

 

Як повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group, продюсерами картини виступили Олег Кохан та Влоджімеж Нідергаус – з української та польської сторони відповідно.

 

Сценарій фільму написав сам Кшиштоф Зануссі за ідеєю відомого польського письменника і сценариста Анджея Мулярчика, автора повісті «Post Mortem. Катинськая повість» і сценарію резонансного фільму Анджея Вайди «Катинь».

 

Головну роль в «Серці на долоні» виконує Богдан Ступка, а його партнером стане молодий польський актор Марек Куделко. Цей проект став продовженням творчої співпраці Кшиштофа Зануссі і Богдана Ступки: до цього український актор грав в телепостановці за п’єсою Жана Ануя.

 

Також у фільмі зніматимуться такі Остап Ступка, Юрій Сак, Борис Абрамов та інші. А роль матері героя Богдана Ступки виконає 92-річна Ніна Андріч.

 

Як повідомляється, вперше для забезпечення державної підтримки кінопроекту був підписаний Меморандум між Службою кінематографії Міністерства культури та туризму України і Польським кіноінститутом. Бюджет проекту -- більше 1,5 мільйона євро. «Серце на долоні» планують зняти за 60 днів. Прем’єра картини запланована на початок 2009 року одночасно в двох країнах.

 

На фото – робочий момент зйомок

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY