detector.media
06.03.2008 12:27
В Абхазії звільнили грузинських журналістів
В Абхазії звільнили грузинських журналістів

Влада Абхазії в четвер звільнила двох грузинських журналістів, затриманих за незаконний перетин кордону, заявив «РИА «Новости» міністр закордонних справ невизнаної республіки Сергій Шамба.

 

Малхаз Басилая і Давид Цоцорія були доставлені представниками абхазьких правоохоронних органів в офіс Сухумі Місії ООН, потім у супроводі оонівців журналісти будуть вивезені з Абхазії. Стан журналістів нормальний. Знімальна група грузинської телекомпанії «Мзе» - Малхаз Басилая і його оператор Давид Цоцорія - були затримані 26 лютого на мосту річки Інгурі при спробі підготувати матеріал про хід президентських виборів Росії в Гальському районі Абхазії. Абхазька влада звинуватила журналістів у незаконному перетині кордону. У Тбілісі вважають, що ніякого кордону між Зугдідським районом Грузії і Гальським районом Абхазії немає, а лінія розмежування є всього лише адміністративною межею.

 

Представники грузинських ЗМІ звернулися 3 березня до своїх абхазьких колег із закликом взяти участь у процесі звільнення Малхаза Басилая. Група абхазьких журналістів звернулася до президента невизнаної республіки Абхазія з проханням звільнити затриманих.

 

Грузино-абхазський конфлікт почався 14 серпня 1992 року, коли Грузія ввела війська до Абхазії, де зустріла озброєний опір, а завершився 30 серпня 1993 року. Мир в зоні грузино-абхазького конфлікту підтримують Колективні сили з підтримки миру СНД.

 

Главред
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY