detector.media
06.03.2008 09:47
Президент Чечні Рамзан Кадиров вступив до Спілки журналістів Росії
Президент Чечні Рамзан Кадиров вступив до Спілки журналістів Росії
Президент Чеченської республіки Рамзан Кадиров став членом Спілки журналістів Росії, повідомляє Lenta.Ru з посиланням на російську інформаційну агенцію «Интерфакс».
 

Як пояснив міністр республіки із зовнішніх зносин, національних відносин друку та інформації Шамсаїл Саралієв, Кадирова прийняли до спілки за заслуги у справі становлення чеченської журналістики, а також за створення «ідеальних умов для роботи місцевим ЗМІ». Посвідчення члена СЖР було вручено Рамзану Кадирову під час його зустрічі з журналістами республіки. На цій зустрічі було обнародувано указ президента Чечні, за яким меру Грозного Мусліму Хучієву було присвоєне звання «Заслужений журналіст Чеченської республіки». Хучієв закінчив журфак Московського державного університету і до призначення мером працював на посаді прес-секретаря Кадирова. Це саме звання, а також інші республіканські нагороди були присвоєні багатьом присутнім на зустрічі журналістам. Двом із них Кадиров подарував квартири у Грозному, а кілька ветеранів професії, що почали роботу у 50-х, отримали автомобілі.

 

За інформацією Радіо Свобода, деякі російські журналісти планують вийти із Спілки на знак протесту проти прийняття до його лав Кадирова. «Якщо Рамзан Кадиров у Спілці журналістів, то мене там немає», - заявив оглядач газети «Московський комсомолець» Олександр Мінкін. До нього приєднався редактор «Нової газети» Дмитро Муратов.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY