detector.media
05.03.2008 17:49
Севастопольський канал «Девком» може постраждати за Чорноморський флот РФ
Севастопольський канал «Девком» може постраждати за Чорноморський флот РФ
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відмовила кабельному телеканалу «Девком», м. Севастополь, у переоформленні  ліцензії на мовлення.
 
КТРК «Девком» подав до Нацради заяву з проханням переоформити ліцензію на мовлення у зв’язку із зміною:
 
- програмної концепції;
 
- збільшенням загального обсягу мовлення (з 17 до 18 год/добу);
 
- відсоткового співвідношення мов (з 75% до 50%); 

- зміною власників (були: Закрита акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю «ОІСІВ ЛІМІТЕД», Кіпр – 29%; ТОВ «ВОЛЯ ІСП», м. Київ – 71%. Стали: Закрита акціонерна компанія з обмеженою відповідальністю «ОІСІВ ЛІМІТЕД», Кіпр – 99%; ТОВ «Телекомунікаційні Системи – Менеджмент», - 1%) та низки інших технічно-адміністративних параметрів.
 
Під час обговорення питання члени Нацради зауважували, що компанія «не має ані технічних, ані творчих можливостей виробляти власний продукт», відтак, вона демонструє в ефірі власного каналу здебільшого продукт інших виробників. Причому близько години щоденного мовлення каналу  є ретрансляцією програм Чорноморського флоту Російської Федерації.
 
Як зазначив у ході обговорення член Нацради Віктор Понеділко, згідно з законом «Про телебачення і радіомовлення», компанія має право здійснювати показ програм іншої телекомпанії на підставі угоди: «У зв’язку з цим я запитую, чи Чорноморський флот РФ – це телекомпанія? Якщо це іноземна телекомпанія – чи має вона ліцензію на показ своїх програм в Україні? А тоді вже якою угодою оформлено стосунки з каналом?».
 
Нацрада ухвалила рішення про перенесення цього питання до з’ясування обставин справи, а також дала протокольне доручення щодо перевірки компанії.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY