detector.media
05.03.2008 09:01
Екологи закликають журналістів припинити «антивовчу істерію» у ЗМІ
Екологи закликають журналістів припинити «антивовчу істерію» у ЗМІ
Численні публікації у ЗМІ, автори яких перебільшують небезпеку та шкоду від вовків, стимулюють незаконне винищення цих рідкісних тварин. Про це йдеться у відкритому листі до журналістів України за підписом директора Київського еколого-культурного центру Володимира Борейка.
 
У ЗМІ, йдеться в листі, вовків називають «кровожерливими тваринами», «чорнобильськими» або «чеченськими бандитами»; переказуються плітки про те, як величезні зграї вовків тероризують цілі регіони; у сотні разів перебільшуються збитки від вовків; смакуються жорстокі способи їх знищення тощо. На думку екологів, у більшості випадків журналісти спираються на перекручену інформацію, і їхній продукт виховує у читачів та глядачів жорстоке й цинічне ставлення до дикої природи.
 
«Вовк – красива й розумна тварина, що має величезне екологічне значення як «санітар лісу», «тренер» диких копитних і постачальник їжі для дрібних тварин. Як будь-яка жива істота, він має право на життя. Він внесений у Європейський червоний список, охороняється міжнародними конвенціями, ратифікованими Україною», - йдеться у листі. В Україні вовків порівняно небагато – близько 2000 особин.
 
Екологи наголошують, що бійцівські собаки кусають людей значно частіше, ніж вовки, а напади вовків на свійську худобу є наслідком винищення людьми дичини у лісах. «Тому, щоб відновити в лісах дичину, треба заборонити полювання, а не знищувати вовків», - резюмує Володимир Борейко.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY