detector.media
27.02.2008 13:51
Нацрада попередила НРКУ про неприпустимість здавання каналу у суборенду «Ері»
На засіданні 27 лютого 2008 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати перевірки Національної радіокомпанії України (НРКУ). У ході перевірки було виявлено трансляції інших програм в ефірі НРКУ: 6 годин на добу на цьому каналі мовила ТРК «Ера», причому також лунали позивні цієї компанії. Тим часом, за ліцензією власне мовлення НРКУ становить 100%. 
 
Водночас рекламну діяльність на каналі також здійснює інша юридична особа, а саме ТРК «Ера», яка отримує 10% від рекламних угод, у той час як плату за трансляцію сигналу здійснює НРКУ. 
 
За словами першого заступника голови Нацради Ігоря Куруса, ідеться про суборенду каналу, що заборонено українським законодавством. 
 
На своє виправдання представники НРКУ пояснювали, що йдеться про спільне виробництво, а не суборенду, а позивні радіо «Ера» в ефірі НРКУ вже замінено. Тепер лунають позивні не «Радіо «Ера» на першому каналі», а «Ера-радіо спільно з першим каналом Українського радіо». 
 
У ході обговорення ситуації представник НРКУ говорив, що рішення про трансляцію програм ТРК «Ера» на хвилях НРКУ було прийнято не з ініціативи НРКУ, а з ініціативи політиків і Нацради, хоча й попереднього скликання. Натомість члени Нацради вказували НРКУ на ту обставину, що в даному випадку йдеться не стільки про мовлення радіо «Ера» на хвилях НРКУ, скільки про правильне складання документів про співпрацю. 
 
Попри надані пояснення, Нацрада винесла рішення попередити компанію і поінформувати про винесену санкцію засновників НРКУ та Кабінет Міністрів.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY