detector.media
27.02.2008 13:34
Нацрада вирішила анулювати ліцензію «Волі» у судовому порядку
Нацрада вирішила анулювати ліцензію «Волі» у судовому порядку
На засіданні 27 лютого після розгляду результатів перевірки компанії «Воля-кабель» Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  прийняла рішення звертатись до суду щодо анулювання ліцензії цієї компанії.
 
У ході перевірки були виявлені такі порушення: перекомутація програм, збільшення ресурсу мережі, ненадання універсальної програмної послуги окремим пакетом. Окремим питанням Нацрада розглянула конфлікт на Троєщині
 
Нагадаємо, 20 лютого Нацрада зобов’язала компанію «Воля» відновити трансляцію універсальної програмної послуги для всіх абонентів компанії, зокрема на київському житловому масиві Троєщина, протягом доби. 
 
На пряме запитання голови Нацради Віталія Шевченка представник компанії «Воля» Костянтин Гнатчук відповів, що за цей тиждень у  схемі трансляції нічого не змінилось. Однак на обґрунтування дій телекомпанії він навів той факт, що  з 500 скарг, які надійшли по Троєщині, 300 написані не абонентами компанії «Воля». До того ж, за його словами, у багатьох будинках є паралельні мережі іншого кабельного оператора «Укртелесервіс», тобто про порушення конституційного права на інформацію громадян не йдеться.  
 

Проте Віталій Шевченко нагадав представникові компанії, що є норма закону «Про телебачення та радіомовлення», відповідно до якої ліцензія  може ліквідовуватись внаслідок невиконання рішення Нацради. Те, що рішення від 20 лютого не було виконане, підтвердив сам представник на засіданні. Отже, Нацрада констатувала невиконання свого рішення і звернеться до суду щодо анулювання ліцензії компанії «Воля». 

 

«Звісно, компанія переслідувала благородну мету – впровадження цифрових стандартів мовлення, які покращують якість мовлення і надають більші можливості телеглядачам, проте той спосіб, у який вона здійснювала модернізацію, є неприйнятним. Зважаючи на те, що «Воля-кабель» не виконала попереднього рішення Національної ради про відновлення трансляції універсальної програмної послуги своїм абонентам, ми були змушені вдатися до застосування крайньої санкції, передбаченої чинним законодавством, – позбавлення ліцензії. У подальшому ситуація залежатиме не від нас, а від принциповості суду, який ухвалюватиме рішення у цій справі», - цитує прес-служба Нацради Віталія Шевченка.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY