detector.media
27.02.2008 09:34
Василь Вовкун готовий обговорювати з кінодистриб’юторами організаційні і податкові питання, але не мовне
Василь Вовкун готовий обговорювати з кінодистриб’юторами організаційні і податкові питання, але не мовне
Міністр культури і туризму України Василь Вовкун прокоментував нараду за участі Президента України Віктора Ющенка на тему «Про ситуацію в галузі кінематографії у зв'язку з виконанням рішення Конституційного суду щодо розповсюдження іноземних фільмів», що відбулася в Секретаріаті Президента 26 лютого. В нараді з боку Міністерства культури і туризму (МКТ) взяли участь Василь Вовкун та Ганна Чміль, а кінодистрибуторів представляли Богдан Батрух, Андрій Дяченко, Олександр Ткаченко.
 
Міністр повідомив журналістам, що не збирається виправдовуватися за виданий ним наказ від 18 січня 2008 року «Про дублювання або озвучення чи субтитрування державною мовою іноземних фiльмiв»: «Там де ідеться про національну культурну політику я не маю бажання перед кимсь виправдовуватися. Державна мова – українська. Рішення Конституційного суду – є. І для мене як для чиновника рішення КС не дискутується».
 
При тому, що сам наказ не підлягає, на думку міністра, обговоренню, пан Вовкун запропонує в четвер кінодистриб’юторам розмову «компромісну і конструктивну», а саме –  обговорити кілька моментів щодо так, як саме цей наказ виконувати. Приміром, дискусійними моментами, на думку Василя Вовкуна, є питання створення повного технічного циклу кінодубляжу, а також ініціатива МКТ щодо зняття ПДВ з квитків до кінотеатрів.
 
На завершення коментарю міністр культури і туризму наголосив: «Мова не є предметом обговорення комерційних компаній».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY