detector.media
23.02.2008 16:47
Роман Скрипін очолив Незалежну медіа-профспілку
Роман Скрипін очолив Незалежну медіа-профспілку

Романа Скрипіна обрано головою Незалежної медіа-профспілки України. За його обрання проголосував 31 із 57 делегатів ІІ етапу з’їзду НМПУ, який пройшов у київському Будинку вчених 23 лютого.

 
Роман Скрипін був єдиним претендентом на пост голови НМПУ. Сергій Гузь, якого висунули на цей пост збори Київської незалежної медіа-профспілки 9 лютого, узяв самовідвід. Відмовився балотуватись на пост голови НМПУ і Єгор Соболєв, якого висували присутні на з’їзді.
 
Під час обговорення кандидатури Романа Скрипіна частина делегатів висловилась за переобрання Сергія Гузя, як людини, що має досвід роботи з регіональними осередками. Голова НМПУ зазначив, що продовжуватиме роботу з регіонами на посаді першого заступника голови профспілки. Він закликав обрати Романа Скрипіна «фронтменом» профспілки, оскільки, за власним зізнанням, «не є публічною людиною».
 
За словами Романа Скрипіна, зараз він займається розробкою концепції нового телеканалу. Відповідаючи на запитання делегатів з’їзду, Роман Скрипін зазначив, що, на його думку, Медіа-профспілка не має брати ґранти на свою діяльність і повинна мати постійно діючий виконавчий орган.
 
Делегати з'їзду проголосували за обрання Сергія Гузя першим заступником голови НМПУ, а Олександра Зінченка – заступником.
 
До комітету НМПУ обрано Миколу Фельдмана, Єгора Соболєва, Сергія Штурхецького, Тетяну Якубович, Кирила Булкіна, Михайлину Скорик, Олександра Тарасова і Наталію Возович. Головою ревізійною комісію обраний Олександр Харченко, членами – Олександр Кривенко та Юрій Шеляженко.
 
Про інші рішення ІІ етапу з'їзду НМПУ читайте тут
 
Довідка «ТК» (за матеріалами Вікіпедії):
Роман Скрипін народився 27 травня 1973 року у Полтаві. Здобув вищу освіту в Інституті журналістики КНУ. У 1990 році розпочав журналістську кар’єру стажером газети «Комсомолець Полтавщини». У 1991-1992 роках – журналіст газети «Україна молода», у 1992-1993 роках – позаштатний журналіст студії «Гарт» (УТ). У 1993-1995 роках – журналіст  Центру творчого телебачення. У 1995-1996 – співвласник і журналіст-продюсер приватної компанії «Агенція продюсерів». 1996-1998 – репортер, шеф-редактор новин, ведучий новин на УТ-1. З вересня 1998 року – редактор-ведучий програми «Вікна. Огляд преси» на телеканалі СТБ. З січня 1999 року – керівник та ведучий програм «Вікна. Опівночі» та «Медіаклуб» на СТБ. Покинув СТБ 2002 року, заявивши про цензуру. З 2002 року – журналіст Громадського радіо. У 2003 році став співавтором ідеї створення 5 каналу, де працював від моменту його заснування  ведучим, а згодом шеф-редактором. У червні 2006 року покинув 5 канал. З серпня 2006 року працював медіадиректором агентства «РБК-Україна». Покинув цю посаду у січні 2008 року.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY