detector.media
Зіна Підалькіна
22.02.2008 17:48
Кінодубляжний мордобій
Кінодубляжний мордобій
Прес-конференція, присвячена «Першому попереджувальному страйку кінотеатрів», яка відбулася у мультиплексі «Комод», розпочалася гаряче та емоційно. Не встиг генеральний директор «Мультиплекс холдингу» Антон Пугач почати висловлювати свою позицію, як до зали увірвався гурт молодчиків. Не можна стверджувати, що ці люди мали просунутий інтелігентський вигляд. Вони пробігли до сцени і перевернули стіл, за яким сидів Пугач. При цих розбишацьких діях молодики вигукували поодинокі гасла на захист української мови.
 
Диски для журналістів, які лежали на столі перед Пугачем, упали долілиць, так само як і мікрофони та інша техніка. Накоївши організаторам прес-конференції лиха, осатанілі молодчики вирішили дати драпака, не відповідаючи на запитання журналістів, яку організацію вони представляють.
 
 
Серйозна чоловіча розмова
 
Але не так сталося, як гадалося. Працівники «Комоду», журналісти та оператори спробували зупинити молодиків. І їм це вдалося. Не знаходячи шляхів для капітуляції, дехто з молодиків із переляком в очах почав потроху відповідати на настирливі запитання журналістів – хто вони і чого хочуть. По всьому було чутно, що хлопці не володіють блискучими ораторськими здібностями, але об’єднання імені Степана Бандери вони назвали. Назвали вони себе і патріотами. Спроби журналістів і організаторів заспокоїти хлопців, прохання присутніх не заважати працювати – усе це непроханих гостей не обходило. Утім, зібравши диски і папери, пан Пугач знов вмостився за ораторським столиком. Здавалося, що ситуація набуває рівноваги.
 
 
Директор кінотеатру «Комод» Сергій Большов (у центрі) та члени ВО «Тризуб»
 
Але це був не кінець. Збагнувши, що двері зачинено на ключ і їм не дадуть звільнитися і дременути від гасел і думок пана Пугача, ті ж молодики здійснили другу спробу перевернути стіл. Спроба ця їм знову вдалася. Тепер диски з інформацією щодо конференції вже ніхто не піднімав, по них просто тупцювалися журналісти. Виконавчий продюсер «Мультиплекс холдингу» Анатолій Базильчук став, захищаючи операторську техніку, звинувачувати молодиків у її псуванні.
 
 
Члени ВО «Тризуб» імені Степана Бандери з виконавчим директором компанії «Мультиплекс холдинг» Анатолієм Базильчуком
 
Поступово зала розділилася навпіл. Одна частина слухала розмову виконавчого продюсера Анатолія Базильчука з одним із ініціаторів заворушення, інша записувала інтерв’ю з генеральним директором паном Пугачем. Пан Пугач пояснював свою позицію щодо українізації кінопростору, а пан Базильчук з’ясовував, хто більше знається на українських поетах та режисерах – він чи молодик-співрозмовник.
 
 
Ті ж і кінознавець Аксинія Куріна
 
Усе скінчилося мирно. Приїхав ОМОН. З’ясувавши, що розбишаки не місцеві, а приїхали з провінції до Києва, їх тихо запросили до машини. Прямуючи до виходу з зали, один із них вигукнув гасло на кшталт: «Хай живе Україна!», та й по тому. Усе обійшлося без ексцесів. Постраждав лише директор «Комоду» Сергій Большов, котрий вправно стримував натиск молодиків. Його смугасту краватку було порвано. Ще хтось із операторів після завершення конференції розгублено запитував про зникнення деяких деталей від техніки. Але то вже дрібниці.
 
 
«…і тут прийшов лісник….»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY