detector.media
21.02.2008 11:41
Діяльність Медіа-кіноклубу «На Сіновалі» розпочнеться 23 лютого показом фільму «Битва за свободу. Чехословаччина»

Київська Медіа-профспілка спільно з Фондом ім. Фрідріха Еберта (Регіональне представництво в Україні та Білорусі) 23 лютого запрошують журналістів взяти участь у першому з серії заходів Медіа-кіноклуб «На Сіновалі» (Саксаганського, 40), де відбудеться показ фільму «Битва за свободу. Чехословаччина». Початок о 17.30. Вхід тільки для акредитованих.

 

Фільм «Битва за свободу. Чехословаччина» (ВВС, 1999, озвучений українською) розповідає про 1989 рік, коли революції у Центральній Європі змінили світ. В Гданську працівники доку ім. Леніна вийшли на страйк, означивши кінець комуністичної епохи. В Берліні, наганяючи жах, секретна поліція Штазі показала найгірший приклад системи управління з тоталітарним домінуванням держави. В Празі драматург Вацлав Ґавел втілив «оксамитову революцію».

Фільм, крім історії, зачіпає також і враження колишніх революціонерів про результати боротьби через 10 років.

 

Після показу відбудеться відкрита дискусія на теми: «Чеські реформи – чим не приклад Україні?», «Чи потрібен інтелектуал у політиці?» за участі гостей:

 

* Сергія Тарана, політолога, директора Міжнародного Інституту Демократії;

* Василя Яблонського, директора програм Школи політичної аналітики при НаУКМА;

* Наталі Шаповалової, аналітика з європейської інтеграції та зовнішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

 

За акредитацією та додаткової інформацією можна звертатися до Ольги Веснянки, ukrvesna@online.ua , 8 (050) 334-66-04.

 

Кількість місць для журналістів обмежена.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY