detector.media
31.01.2008 17:54
Василь Ілащук призначений радником Президента України
Василь Ілащук призначений радником Президента України
Тележурналіст Василь Ілащук став радником Президента України з питань телебачення та радіомовлення.
 
Тепер пан Ілащук опікуватиметься питаннями телебачення та радіомовлення, кіновиробництва та діяльність Держкомлелерадіо і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, займатиметься контролем державних та приватних телекомпаній.
 
«Я раз на місяць маю складати доповідну Президенту про стан телебачення та радіо. Я не впливаю на питання, якими  займається Нацрада:  видача ліцензій, дотримання телекомпаніями законодавства. Це не сфера впливу радника Президента. Натомість я можу впливати на думку Президента своєю доповідною. А Президент уже потім може надавати рекомендації, приміром, тій же Нацраді», - повідомив Василь Ілащук «ТК».
 
За його словами, раніше посади радника з питань телебачення та радіомовлення не існувало. На сьогодні у Віктора Ющенка є 17 радників з різних питань.
 
Створення цієї посади та пропозиція її обійняти не стали для Василя Ілащука несподіванкою: «Ми з Президентом так чи інакше перетиналися на різних заходах і розмовляли на теми, які стосуються передусім  телебачення та  радіо. Але так сталося, що після тієї публікації, де йшлося, що я міг би обійняти посаду президента НТКУ, мені запропонували стати поки що радником Президента України». Нагадаємо, раніше газета «Україна молода» повідомляла про те, що Василь Ілащук претендуватиме на посаду президента НТКУ.
 
Також пан Ілащук продовжує працювати у продакшн-компанії «Студія телевізійних ексклюзивних програм» і планує невдовзі розпочати зйомки історичного документального серіалу.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY