detector.media
23.01.2008 12:48
23 січня не стало режисера і телеведучої Тетяни Магар
23 січня не стало режисера і телеведучої Тетяни Магар

Сьогодні вранці в одній із столичних лікарень на 61 році життя престало битися серце театрального і кінорежисера, заслуженого діяча мистецтв Тетяни Магар.

 

Тетяна народилася в родині народного артиста СРСР Володимира Магара та народної артистки України Світлани Рунцової. Закінчила театрознавчий (1969) та режисерський (1975) факультети театрального інституту ім. Карпенка-Карого.

 

З 1972 року працювала на Львівській студії телебачення. З 1988-го – режисер «Укртелефільму». Зняла понад 4000 телепрограм, першу в Україні рок-оперу «Стіна».

Автор сценарію і режисер повнометражного художнього фільму «Ніч помилок»

(1991-1992 рр.).

Потім 10 років жила і працювала в США. Вела там програму «Вікно в Америку» і була режисером шоу «Свіжим поглядом на дрібниці». Прийнята до гільдії режисерів США.

 

Тетяна Магар – член світового обєднання жінок-кінематографістів.

 

Після повернення до Києва стала автором і ведучою телевізійної програми на ICTV.

Останні роки тісно співпрацювала з компанією «Стар Медіа», зокрема була режисером телефільму «Коли її зовсім не чекаєш».

 

Продюсер Артем Доллєжаль, який останній час працював з Тетяною Магар, сказав «ТК», що пам’ятатиме Тетяну, як дуже порядну і сумлінну людину. «З нею було дуже комфортно працювати, ми всі сумуватимемо за нею», – сказав Артем.

 

Наприкінці вересня 2007 року «Детектор медіа» опублікувала інтерв’ю з Тетяною Магар.

 

Колектив «Детектор медіа» висловлює співчуття рідним Тетяни Магар.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY