detector.media
09.01.2008 09:53
Саркозі запропонував закрити іншомовні французькі телеканали і створити один франкомовний
Саркозі запропонував закрити іншомовні французькі телеканали і створити один франкомовний
Президент Франції Ніколя Саркозі запропонував закрити англомовний інформаційний телеканал France 24, який розпочав мовлення у грудні 2006 року, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ із посиланням на російську службу Бі-Бі-Сі.
 
«На гроші платників податків я не готовий до мовлення каналу, який говорить не французькою», - пояснив Саркозі на прес-конференції. Телеканал був створений за ініціативою попереднього президента Франції Жака Ширака; він має аналоги франкомовний та арабськомовний аналоги, а наприкінці 2008 року готувалась іспанська версія.
 
На думку Саркозі, замість цих каналів варто запустити один франкомовний, доповнений англійськими, арабськими та іспанськими субтитрами, телеканал France Monde, який також об’єднає у собі ресурси Міжнародного французького радіо та французького культурного телеканалу TV5 Monde.
 
Президент Франції вважає, що канал необхідно створити якомога скоріше, принаймні, у 2008 році, адже він повинен представляти французький погляд на те, що відбувається у світі, та доповнити інші міжнародні новинні телеканали: «Поряд із арабською точкою зору «Аль-Джазіри» та англосаксонським поглядом CNN ми хотіли б дати французький погляд. Але ми воліємо робити це французькою мовою, бо арабською або англійською нам буде важко бути зрозумілими».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY