detector.media
27.12.2007 18:52
КНМП звертається до Віталія Докаленка та Едуарда Прутніка з приводу ситуації на НТКУ
Київська незалежна Медіа-профспілка серйозно стурбована ситуацією, що склалася в Національній телекомпанії України стосовно виконання держзамовлення, дотримання вимог Колективного договору та практики дискримінаційного преміювання співробітників компанії. У зв’язку з цим комітет Медіа-профспілки в Києві звернувся із запитом до президента НТКУ Віталія Докаленка та голови Держтелерадіо Едуарда Прутніка.
 
Оскільки фінансування НТКУ на сьогодні здійснюється відповідно до плану Держзамовлення, ми сподіваємося, що відповідальні особи поінформують профспілку про наступне:
 
які фактичні витрати на виробництво програм в 2007 році і наскільки вони відповідали плану на 2007 рік;
 
якими були кількість та хронометраж програм власного виробництва структурних підрозділів НТКУ;
 
яким є часове та відсоткове співвідношення виробництва власних програм та програм сторонніх виробників;
 
яка кількість та хронометраж програм власного виробництва, з числа розміщених в програмній сітці у прайм-таймі;
 
яке часове та відсоткове співвідношення власних програм та програм сторонніх виробників у прайм-таймі;
 
яка кількість програм власного виробництва повністю фінансується з держбюджету;
 
виробництво яких програм, що на них діяло державне замовлення, було припинено в 2007 році і з яких причин;
 
на яку кількість програм було підписано наказ на виробництво, але вони так і не вийшли в ефір і з яких причин?
 
Просимо також поінформувати Медіа-профспілку в Києві, як керівництво НТКУ виконує Закон України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» та наказ Держкомтелерадіо України за № 64 від 22 березня 2006 року, підписаний в.о. голови комітету А. Мураховським та наказ голови комітету від 1 червня 2007 року про внесення змін до вищеназваного наказу. Зокрема, просимо пояснити, за яким принципом визначався відсоток підвищення заробітної плати журналістам у Національний телекомпанії?
 
Чому посадові оклади менеджменту та службам, які обслуговують діяльність журналістів підвищено у два-три рази, а журналістські зарплати зросли всього на 6% - 9%, тобто на 60-100 гривень? Внаслідок такого рішення з кожним підвищенням зарплат (і, відповідно, різних доплат), розрив в оплаті праці названих категорій працівників стає невиправдано великим.
 
На якій підставі керівництво телекомпанії без обґрунтування та офіційного розпорядження припинило виробництво кількох проектів, в результаті чого з творчих груп знімають премії? Як наслідок, в НТКУ утворюється штучне безробіття, співробітників компанії звинувачують у бездіяльності, скорочують або іншим чином змушують піти з роботи, запрошуючи на їхні місця нових людей.
 
Одночасно Київська незалежна Медіа-профспілка просить поінформувати про:
 
 - чисельність звільнених (скорочених) співробітників НТКУ впродовж 2007 року;
 
- чисельність прийнятих на роботу нових співробітників у період скорочення (оптимізації) штатної чисельності НТКУ;
 
 - розмір заробітної плати вищого керівництва компанії та керівників середньої ланки (зокрема, президента компанії, перших віце-президентів з усіма надбавками та преміальними, а також заступника директора, директора ТВО або ТО, головних редакторів та радників президента).
 
- розмір заробітної плати журналістів, режисерів, операторів, технічного персоналу з усіма надбавками та преміями.
 
Відповідно до чинного Колективного договору, президент НТКУ двічі на рік повинен звітувати перед колективом про його виконання. Протягом двох років не відбулося жодного звіту, що є порушенням Закону України «Про колективні договори і угоди». Тому нас цікавить:
 
- скільки коштів отримує компанія від оренди приміщень та як використовуються вони, зокрема на соціальний захист журналістів?
 
- скільки коштів надійшло в 2007 році від рекламної діяльності НТКУ і як їх витрачають?
 
Медіа-профспілка в Києві сподівається дістати відповіді на ці запитання і обговорити їх на загальних зборах осередку НТКУ у січні 2008 року.
 
Прес-служба Медіа-профспілки
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY