detector.media
18.12.2007 21:16
Меморандумів між Нацрадою та каналами більше не буде
Меморандумів між Нацрадою та каналами більше не буде
Меморандумів між Нацрадою та ТРО більше не буде – таке резюме зустрічі Нацради з питань телебачення та радіомовлення із керівниками національних теле- та радіоорганізацій, що відбулася 18 грудня 2007 р.
 
«Ми констатуємо припинення дії меморандуму і те, що розробляти ще один подібний документ немає сенсу. Відтепер норми Закону України «Про телебачення та радіомовлення» до регулювання українського інформпростору будуть застосовуватися в повному обсязі», - повідомив на брифінгу голова Нацради Віталій Шевченко.
 
Як відомо, меморандуми між Нацрадою та вітчизняними ТРО підписувалися з метою пом’якшити впровадження в життя  приписів закону «Про ТБ і РМ», передовсім квот на виробництво вітчизняного продукту, застосування української мови в ефірі, квоти на рекламу. 
 
Відмова від меморандумів означає, що період адаптації ТРО до вимог закону закінчився. Також Нацрада проголосила, що через два тижні (з 2 січня 2008 р.) Нацрада розпочне моніторинг програм загальнонаціональних ТРО щодо дотримання норм закону, зокрема щодо використання державної мови (не менше 75%), дублювання іншомовних аудіовізуальних творів, дотримання квоти на рекламу.
 
Також Нацрада оголосила про створення робочої групи з акумулювання пропозицій щодо внесення змін до чинного законодавства в сфері електронних ЗМІ.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY