detector.media
12.12.2007 21:21
Віктор Зубанюк: «Я насамперед зосереджуся на «Газеті 24» та інтернет-порталі»
Віктор Зубанюк: «Я насамперед зосереджуся на «Газеті 24» та інтернет-порталі»
На прохання кореспондента «ТК» прокоментувати своє призначення, Віктор Зубанюк, від сьогодні – гендиректор «МедіаДому», спочатку здивувався: «Звідки ви знаєте? Я ж в компанії лише кілька годин…», проте від коментарів не відмовився, передовсім зазначивши:
 
У ресурсів «МедіаДом» великий потенціал – буду старатися його реалізувати. Я насамперед зосереджуся на двох проектах – «Газеті 24» та інтернет-порталі «24».
 
- А телеканал ТОНІС?
- Каналом є кому займатися, а мені, дай Бог, розібратися з тим, що я вам назвав.
 
- Коли до вас надійшла пропозиція і чому ви вирішили на неї погодитися?
- Погодився, бо це цікава робота. Але я її не шукав – це на мене вийшли. Пропозиція до мене надійшла досить давно, ми обговорили позиції і взаємне бачення проекту. Далі напевно засновники приймали рішення… Можу припускати, що крім мене були й інші кандидати.
 
- Екс- керівник «МедіаДому» Микола Княжицький та екс-шеф-редактор «Газети 24» Віталій Портніков публічно заявляли про те, що основою конфлікту між засновником «МедіаДому» і ними були цензурні моменти. Ви якимсь чином проговорювали із засновником питання цензури і те, яким чином убезпечити колектив від цензурного тиску?
- Наскільки мені відомо, ще до моєї появи почав готуватися документ, який регулюватиме усі питання взаємин між засновником та редакцією. Зараз редакційний статут у роботі. Думаю, протягом тижня – двох це питання буде остаточно вирішене.
 
- Які зміни очікують на газету і портал? Чи очікувати якихось докорінних змін?
- Докорінним чином навряд чи буде щось змінюватися, але певні корективи до стратегії розвитку, звісно, буде внесено. Ідеться про нові проекти, які буде реалізовано в рамках «Газети 24», які підвищать її рекламну потужність. Але це буде не сьогодні, не завтра, і навіть не в цьому році…
 
- Нововведення стосуватимуться наповнення газети чи рекламних стратегій?
- І того, і того. Це речі взаємопов’язані. Ми будемо підвищувати привабливість ресурсу через привабливість контенту. Велика помилка, вважаю, відділяти одне від одного. Хто відокремлює – той і програє.
 
- Ви вже знаєте, кого із журналістів ви покличете до себе?
- Зарано про це говорити. Скажу лише одне: я би не хотів починати із докорінної зміни команди. Взагалі, кадрові питання краще адресувати не мені, гендиректорові «МедіаДому», а Олегу Іванцову, який нині виконує обов’язки головного редактора «Газети 24». Багато що залежить від нього.
 
- Невже нікого не покличете з ОБОЗу?
- Треба завтра прокинутися… Ще зарано про це говорити. Я ще не розібрався… «МедіаДім» – це велике господарство, багато людей, багато підрозділів. Я поки не знаю 98-ми % людей, із якими мені доведеться працювати. Єдине, що можу сказати, що самі проекти – цілком життєздатні. І якби я хоч на йоту в цьому сумнівався, я би взагалі сюди не йшов.
 
Віктор Зубанюк у журналістиці з 1982 року. Був власкором російської газети «КоммерсантЪ», керував українським бюро ВД «КоммерсантЪ», був першим заступником головного редактора тижневика «Галицькі контракти», головним редактором журналу «Компаньон», головним редактором тижневика «Kyiv Weekly», головним редактором проекту «Утро.ua».  В серпні 2007 року звільнився з посади головного редактора Інтернет-видання «Оглядач», на яку був призначений у червні цього ж року. Причиною звільнення став цензурний конфлікт із  власником ресурсу політиком Михайлом Бродським. «У Михайла Юрійовича своєрідне поняття про свободу слова», - так прокоментував «Детектор медіа» своє звільнення Зубанюк. Конфлікт між екс-головним редактором та власником «ОБОЗу» вилився у відкриту полеміку на «Детектор медіа».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY