detector.media
26.11.2007 21:02
Російський режисер Володимир Бортко закінчив зйомки екранізації «Тараса Бульби» Гоголя
Російський режисер Володимир Бортко закінчив зйомки екранізації «Тараса Бульби» Гоголя
Відомий російський режисер Володимир Бортко («Собаче серце», «Ідіот», «Майстер і Маргарита») закінчив знімати у Польщі ще одну «класичну» екранізацію - фільм «Тарас Бульба» за хрестоматійною повістю Миколи  Гоголя, повідомляє NewsRu.ua з посиланням на Film.ru.
 
Сценарій до фільму, прагнучи залишатися максимально близькими до оригінального тексту, написали сам Бортко та Ігор Матюшин. Ставити трюки запросили американця Ніка Пауелла.
 
У кінострічці знялися Богдан Ступка (Тарас Бульба), Ігор Петренко (Андрій), Володимир Вдовиченков (Остап), а також польська актриса Магда Мельцаж, Володимир Ільїн, Юрій Бєляєв, Михайло Боярський, Ада Роговцева і Борис Хмельницький.
 
Сам режисер говорить, що знімати за Гоголем хотів ще до «Ідіота», що з двогодинною стрічкою хоче повернутися у велике кіно після того, як останнім часом знімав в основному телефільми, а самим фільмом нагадати про загальне минуле двох народів - російського і українського.
 
Зйомки «Бульби» почалися ще в лютому. Вони проходили в Санкт-Петербурзі, Кам'янці-Подільському, Києві, Варшаві і на Хортиці (Запоріжжя). Побачити готовий фільм глядачі зможуть через рік.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY