detector.media
21.11.2007 12:55
Віктор Ющенко звернув увагу Володимира Путіна на ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Росії
Віктор Ющенко звернув увагу Володимира Путіна на ситуацію навколо Бібліотеки української літератури в Росії

Президент України Віктор Ющенко звертає увагу Президента Росії Володимира Путіна на ситуацію, що склалася навколо єдиної в Російській Федерації Бібліотеки української літератури, повідомляє прес-служба Президента України.

У своєму листі до російського колеги Глава Української держави відзначає, що глибоке занепокоєння української громадськості, численної української громади в Росії та світових організацій закордонних українців викликала інформація про наміри реорганізувати бібліотеку та певні складнощі в її діяльності, пов’язані, зокрема, з кадровими змінами персоналу.

Президент відзначив, що поновлення свого часу діяльності Бібліотеки української літератури було «знаковою подією у відносинах між нашими державами» – свідченням поглиблення діалогу двох культур та інтересу російської громадськості до української літератури. «Вважаю, що сьогодні діяльність Бібліотеки української літератури в Москві не може залишатися поза нашою спільною увагою», – переконаний В. Ющенко.

Президент України запропонував Президентові РФ розглянути питання щодо створення Опікунської ради бібліотеки за участю представників української громади в Росії і російської громадськості, видатних науковців, провідних літераторів, діячів культури та мистецтва наших держав. «Думаю, що конкретний механізм її роботи міг би бути розроблений в рамках Українсько-Російської міждержавної комісії», – зазначив він.

«Переконаний, наші спільні зусилля сприятимуть збереженню унікального осередку української культури в Москві, який має важливе значення для задоволення національно-культурних, освітніх і інформаційних потреб багатомільйонної української громади в Росії та всіх шанувальників української літератури», – йдеться у листі Глави Української держави.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY