detector.media
17.11.2007 19:54
Грузинська опозиція вважає, що «Імеді» дозволять працювати по завершенні виборів
Грузинська опозиція вважає, що «Імеді» дозволять працювати по завершенні виборів
Грузинська об'єднана опозиція провела консультації з приводу ситуації навколо телеканалу «Імеді», закритого та розгромленого спецслужбами 8 листопада, - повідомляє агентство «Новини-Грузія». Напередодні закриття рейтинги єдиного опозиційного всегрузинського телеканалу зашкалювали, адже він демонстрував у прямому ефірі мітинг опозиції. Мовлення телеканалу не було відновлене після скасування у Грузії надзвичайного стану 16 листопада, а його майно і ліцензія досі арештовані. Такі заходи застосував міський суд Тбілісі після клопотання генеральної прокуратури Грузії, яка підозрює «Імеді» в антидержавній діяльності.
 
Зустріч лідерів опозиції пройшла в офісі Партії народу. «Ми збираємось використати як міжнародний вплив, так і політичний діалог для відновлення мовлення телекомпанії «Імеді», - сказав журналістам колишній держміністр Гіоргій Хаїндрава. За словами лідера Партії народу Коби Давіташвілі, влада планує дати «Імеді» можливість відновити роботу після президентських виборів 5 січня. Однак опозиція наполягає на прискоренні цього процесу. У разі, якщо «Імеді» не розблокують, опозиція обіцяє провести нові акції з вимогою дати телекомпанії працювати.
 
Питання відновлення мовлення «Імеді» обговорюватимуть на переговорах у парламенті Грузії, в яких братимуть участь представники опозиції та пропрезидентської більшості.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY