detector.media
17.11.2007 19:37
У Москві активісти ЄСМ розгромили виставку «Голодомор в Україні»
У Москві активісти ЄСМ розгромили виставку «Голодомор в Україні»
Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест проти дій представників так званого Євразійського союзу молоді під час проведення 17 листопада в Москві в Українському культурному центрі виставки, присвяченої вшануванню пам’яті жертв Голодомору в Україні в 1932-1933 рр.
 
Про це УНІАН заявив речник МЗС Андрій Дещиця. Він нагадав, що сьогодні кілька молодиків розгромили виставку, присвячену голодомору в Україні.
 
Андрій Дещиця зазначив, що зовнішньополітичне відомство України звернулося з терміновою нотою до зовнішньополітичного відомства Росії, в якій вимагає завершити розслідування та притягти винних до відповідальності.
 
«МЗС України розцінює такі дії як протиправні, провокаційні та антиукраїнські», - зазначив речник міністерства.
 
Як передає Газета.ру, семеро представників ЄСМ проникли в павільйон виставки. Один з активістів кинув важкий предмет в стенд, після чого вони ще з одним нападником почали перекидати величезні стенди на підлогу. Одного з активістів відштовхнув чоловік, співробітник культурного центру, і почав завдавати удару іншому, в цей час інші перекидали решту стендів. На шум прибігло більше десятка охоронців, які вивели відвідувачів виставки з будівлі центру. ЄСМ, закінчивши розгром, чинила опір співробітникам охорони. Кільком вдалося вирватися на вулицю з приміщення центру.
 
Трьох з нападників затримали охоронці. Решті учасників акції вдалося втекти.
 
УНІАН
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY