detector.media
15.11.2007 13:01
Відкритий лист українських журналістів до Саакашвілі на захист опозиційних і незалежних ЗМІ передали грузинському урядовцю
Петицію українських журналістів «Відкритий лист Президенту Грузії» щодо порушення прав журналістів у Грузії вручили Першому заступнику міністра закордонних справ Грузії Ніколозу Вашакідзе.
 
 
Передала документ редактор програми «Новий час» 5 каналу Ольга Веснянка під час перебування пана Вашакідзе у студії каналу. Грузинський урядовець пообіцяв, якщо це буде можливо, передати звернення Президенту Грузії Михаїлу Саакашвілі.
 
Збір підписів під петицією триває.
 
Текст листа:
 
Відкритий лист Президенту Грузії Михаїлу Саакашвіл

 

 

 

 

 

, просимо Вас зробити все від Вас залежне для недопущення порушень прав журналістів у Вашій країні. Нас обурив той факт, що силами спеціальних підрозділів Грузії 7.11.07 було перервано і заборонено телерадіомовлення ТРК "ІМЕДІ", а до працівників цього медіа була застосована сила.
На нашу думку, цей прикрий інцидент дискредитує не тільки саме поняття "демократія", а й ставить під загрозу подальше існування незалежних медіа в Грузії.
Вибачте, але ми не можемо залишатися осторонь процесів
, спрямованих на знищення свободи слова і свободи розповсюдження інформації в братній нам країні - країні, яка надала багатьом українцям приклад морального пробудження і можливостей обирати демократичну владу.
Очевидним є те, що універсальні правила демократичного устрою не дозволяють владі перешкоджати роботі медіа та позбавляти людей права на інформацію.
Наявність опозиційних та незалежних медіа - є гарантом розвитку демократичного суспільства.
Для нас Грузія завжди була
, є і буде дружньою країною.
Саме тому, ми звертаємось до Вас з проханням розібратися в ситуації і сприяти відновленню телерадіомовлення ТРК "ІМЕДІ" та інших теле- та радіокомпаній.

 


Ми, представники українських медіа

 


Шановний пане Президенте!
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY