detector.media
15.11.2007 11:33
Висновок про співпрацю України і ЦРУ європарламентарі зробили на основі минулорічних російських телепрограм
Висновок про співпрацю України і ЦРУ європарламентарі зробили на основі минулорічних російських телепрограм

Депутат Європарламенту Клаудіо Фава, заявляючи про існування секретних посадок літаків ЦРУ на території однієї з військових баз України, спирався на матеріали репортажу російського журналіста Аркадія Мамонтова, пише «Комерсант-Україна».

Зокрема, видання зазначає, що намагалося зв’язатися із самим Клаудіо Фавою, але той весь день знаходився за межами свого робочого кабінету, і секретар порадила звернутися за поясненнями до депутата Європарламенту Джульєтто К’єза, що також брав участь у вчорашній прес-конференції у Страсбурзі.

У розмові з кореспондентом видання К’єза повідомив, що ні він сам, ні Клаудіо Фава «особисто не мають документів по цій справі». Як з’ясувалося, пише видання, скандальній заяві передували досить цікаві обставини. «Кілька днів тому ми подивилися репортаж російського журналіста Аркадія Мамонтова і вирішили, що потрібно поінформувати про це Європарламент, а також створити тимчасову комісію з розслідування цих фактів, - заявив Джульєтто К’єза. - Я не був на Україні, і основою для нашої заяви стали документи, показані в передачі».

Видання зазначає, що у липні поточного року Фава уже заявляв, що 14 європейських країн дозволяли США створювати на своїх територіях секретні в’язниці ЦРУ, мережа яких використовувалася для транспортування та утримання осіб, котрі підозрювалися американською спецслужбою у тероризмі.

Нагадаємо, що у березні 2006 року російський журналіст Аркадій Мамонтов у репортажі на телеканалі «Росія» заявив про те, що володіє інформацією, відповідно до якої міністр оборони Анатолій Гриценко своїм «цілком секретним розпорядженням» дозволив зліт і посадку літака з бортовим номером 85BM на аеродромі військової частини в Житомирській області, який нібито належав ЦРУ та «нелегально привіз в Україну групу ув’язнених».

Мамонтов розповів і те, що секретна в’язниця ЦРУ знаходиться на полігоні Макаров-1 у Київській області, після чого міністр оборони Анатолій Гриценко запросив журналістів на полігон, щоб вони могли переконатися у відсутності якихось тюремних камер.

proUA

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY