detector.media
02.11.2007 14:17
ТЕТ закрив «Пупсню». Вона переїде на інший канал
ТЕТ закрив «Пупсню». Вона переїде на інший канал
Програмі від початку ставили завдання «спробувати себе на маленькому каналі, а потім виходити на загальнонаціональному».
Канал ТЕТ припинив показ політично-сатиричного проекту «Пупсня». Востаннє програма виходила 22 жовтня. За словами прес-серкретаря ТЕТа Марії Пінчук, проект закрито через «невідповідність рейтингових показників до очікувань каналу та витрат на виробництво».
 
«Ніяких інших причин немає», – наголосила вона.
 
Програма виходила на каналі з початку вересня. Її виробництвом займається компанія U.S.Film. Середній рейтинг програми – 1,40%, частка – 3,21%. Ці показники є вищими за середні показники каналу «ТЕТ»  за вересень-жовтень  (період, коли на каналі виходила "Пупсня") –  рейтинг 0,38%, частка 2,77%. При цьому вересневі показники програми (до виборів) були кращими за жовтневі: у вересні – частка 3,70%, у жовтні 3,06%. Пікова частка показу «Пупсні» припадає на 12 вересня – 4,79%. Програми, що транслюються на ТЕТі до і після «Пупсні», мають нижчі показники: «Вечірній мультик» – частка 1,83%, «Звана вечеря» – 2,35% (дані GFK, аудиторія 18+).
 
Генеральний продюсер «Пупсні» Юрій Стицьковський сказав «ТК», що програма перестала виходити після припинення каналом фінансування проекту: «Змінилося ставлення акціонерів чи власників каналу до проекту, і вони дали вказівку не платити, тому ми припинили виробництво».
 
За його словами, керівництво не аргументувало свого рішення. «Запускаючи цей проект, ми поставили замовникам умову, що він буде цілком вільним і незаангажованим. Ми мали бути вільним демократичним рупором, що розповідає про події в країні. Програма не була пов’язана з виборами, але після завершення кампанії у "данському королівстві" щось змінилося… Усе це вкрите мороком і таємницею, але результат – програма каналу не потрібна», – розповідає пан Стицьковський.
 

– Пане Юрію, на які рейтингові показники «Пупсні» сподівався канал ТЕТ?

– Програма мала стабільний рейтинг і частку, яка удвічі перевищувала частку каналу і в пікові покази піднімала її до 7%. Скажіть, на якому каналі закривають такі проекти? Якщо рейтинг каналу в цьому слоті 1,2%, то в нас він сягав 3%. Завдання, яке нам ставили – частка 10%, але яким чином цього сподівалися досягти? Адже канал не вкладав грошей у промоцію та піар програми, не підтримував її іншими програмами. Тому мені незрозуміло, які сподівання вона мала виправдати? Може, вони хотіли, щоб «Пупсня» підняла частку ТЕТа у 20 разів? Тоді треба купити пляшечку, терти її та чекати, поки з неї визирне джинн!

 

– Хто є власником ліцензії на формат?

– Ми (U.S.Film. – «ТК»). Канал мав лише права на готові програми, а ми виробляли їх на його замовлення.

 

– Чи плануєте ви продавати формат іншим мовникам?

– Вони досить складно підходять до цієї програми. В Україні немає жодного настільки сильного й самостійного каналу, який би не звертав уваги на політичні інтереси. Ми розраховували на вищий рівень демократії, ніж у сусідніх пострадянських країнах, але все, як виявилося, залежить від політики.

 

– З якими каналами ви вели переговори?

– З «1+1» та «Інтером». Тому що у нас із самого початку стояло завдання спробувати себе на невеликому каналі, а далі виходити на загальнонаціональному. Адже програма мала великі перспективи. Вихід на ТЕТі – це був перший етап розвитку програми, це мало бути лише встановлення образів головних героїв та їх взаємин, а далі програма мала розвиватись з художнього боку. Це мав бути такий собі серіал: герої мали виходити на вулицю, розігрувати сатиричні мініатюри в різних інтер’єрах тощо. Для цього потрібні значні кошти. А маленький канал ТЕТ зі своїм маленьким бюджетом, по суті, таку програму не зміг би потягнути. Тому планувалось, що як тільки програма почне нарощувати творчі можливості, то переміститься на загальнонаціональний канал з великим бюджетом. Програма такого формату вже 15-16 років виходить у Франції і має достатньо великий бюджет навіть для цієї країни. Її важко робити, вона складно постановочна. Але українські канали відмовились від програми в такому вигляді. Як видно, некерована сатира їх не цікавить.

 

– Яким був бюджет програми?

– Назвати бюджет складно, адже він розраховується на кількість виходів. У нас від початку була домовленість про 100 виходів, але обговорювати це я вважаю не дуже тактовним, адже це зачепить різні фінансові інтереси. До того ж, я займаюся саме творчою складовою проекту.

 

–  Програма виходитиме на іншому українському каналі?

– Зараз ми ведемо про це переговори. Для цього доведеться змінити формат, адже канал, про який ідеться, має інші інтереси, і перед нами поставлять інші завдання.

 

– Чи можете ви назвати цей канал?

– Поки що ні. Переговори із його власниками перебувають на початковій стадії. Є лише інтерес, але договору про наміри немає.

 

– Яких змін зазнає програма?

– Ми відмовимось від форми аналітично-розважальної програми і повернемось до художнього ходу творців російських «Кукол», які демонструють життя політиків.

 
Нагадаємо, за неофіційною інформацією канал ТЕТ перебуває у сфері ділових інтересів Ігоря Коломойського, хоча офіційно його засновникам залишаються компанії, пов’язані з Григорієм Суркісом.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY