detector.media
28.10.2007 13:38
«Готова хоч черевики чистити…»
«Готова хоч черевики чистити…»
Наталка Катеринчук, шеф-редактор інформаційної служби «Сіті», залишає телеканал. Гендиректор каналу каже, що це було спільне рішення. СМЕ заперечує факт скорочення інвестицій.
Наталка Катеринчук, шеф-редактор інформаційної служби «Сіті», з 1 листопада 2007 року залишає телеканал. Як прокоментував цей факт Онно Зонневельд, генеральний директор ТК «Гравіс» («Сіті», «Кіно»): «Ее контракт заканчивается 1 ноября, и мы приняли совместное решение его не пролонгировать».
 
За словами самої Наталки, причиною прощання з каналом стало рішення про усічення інформаційного мовлення на «Сіті», прийняте у зв’язку із тим, що досі не затверджено бюджети під програму «Пульс «Сіті»  –  великий інформаційний проект, над яким останнім часом працювала Катеринчук і який, за висловом Онно Зонневельда в інтерв’ю «ТК», «мав робити «Сіті»  –  «Сіті», тобто міським каналом – комунікатором. Старт проекту був запланований на 21 листопада.
 
«Поки що не затверджено бюджет програми,  –  повідомила пані Катеринчук.  –  і зараз ідеться про те, що буде виходити у вечірньому праймі маленький півгодинний «Пульс –  лайт» (замість планованих 2 годин)».
 
До того ж, як пояснила Наталка «Детектор медіа», їй « здається, що на цьому каналі я вже свою функцію виконала. Під великий «Пульс» я запросила на канал дуже гарних випускових і дуже гарного журналіста Руслана Кухарчука, який, на мою думку, буде прекрасним шеф–редактором. Ця команда вже працює добре: вони роблять форматні сюжети, знаходять цікаві новини, картинка якісна. В мене є відчуття, що вони цілком нормально працюватимуть, а мені там вже нема чого робити».
 
Але чи зможе маленький «Пульс» виконувати функцію комунікатора, яка закладалася в стратегії ребрендингу телеканалу, проведеного напередодні цього телевізійного сезону?
 
«Комунікацію можна почати з маленького,  –  вважає пані Катеринчук.  –  Зараз працює гаряча лінія (10.00 – 12.00), і щодня є до 200 дзвінків. Але найважливіше для каналу – це отримати від глядача його новини, його відео. Я планувала робити блоки в міжпрограмці «Народні новини». Це ніхто не заважає робити – з «Пульсом» чи без «Пульсу». Чим важливим був у цій комунікації «Пульс»: я хотіла, щоби в «Пульс» могла прийти та людина, яка або подзвонила на канал, або прислала свій матеріал, і чиновник, якого ми теж запросили до студії і який міг би дати нашому глядачеві відповідь в ефірі. Я планувала так. І гадаю, що рано чи пізно ситуація сама до цього прийде – чи то зі мною, чи то без мене…»
 
Щодо власних планів, то Наталка Катеринчук заявила, що принаймні до Нового року збирається відпочити, а далі – за її словами – «готова хоч черевики чистити»…
 
Тим часом на «Сіті» стверджують, що «обрізання» «Пульсу» не пов’язане із зменшенням фінансування каналу з боку Central European Media Enterprises (СМЕ), мажоритарного власника каналу. «Более того, мы рассчитываем увеличить бюджет канала в 2008 году по сравнению с бюджетом 2007 года»,  –  наголосив Онно Зонневельд.
 
На запитання «ТК» щодо того, як зміниться образ каналу, в якому брендоформуючому «Пульсу» буде відведено значно менше місця, пан Зонневельд відповів лише те, що розширення інформаційного мовлення і досі входить в їхні плани. «Канал «Сити» безусловно заинтересован в развитии информационного вещания и запуск программы «Пульс» по – прежнему входит в наши планы. Сейчас мы работаем над форматом и контентом программы, ее оформлением, формируем команду. Однако, изучив специфику аудитории канала «Сити», мы решили, что для развития бренда нам необходимы  еще несколько качественных программ, которые мы будем создавать параллельно с производством «Пульса», - сказав пан Зонневельд.
 
Виконавчий віце-президент СМЕ Марина Вільямс так само підтвердила «ТК», що СМЕ має намір серйозно збільшити обсяг інвестицій в групу українських каналів, однак, вочевидь, про реальне надходження капіталів ітиметься тоді, як завершаться чергові дослідження ринку, які проводить СМЕ.
 
«О сумме пока говорить рано, - сказала вона. - У нас нет лимита инвестиций, если мы видим правильный проект. Что же касается «Сити» и «Кино», то мы пока работаем над стратегией развития, и лишь когда получим результаты исследований, то будем знать, сколько денег может быть выделено под такие проекты. Мы хотим еще раз пересмотреть концепции каналов «Сити» и «Кино», а также проводим исследования киевского рекламного рынка, чтобы понять – существует ли он или его надо еще формировать. Мы хотим лучше изучить аудиторию и понять, что она хочет видеть на этих каналах».
 
На пряме запитання щодо оцінки нинішнього програмного наповнення каналів «Сіті» і «Кіно» (повтори старого продукту, показаного на «1+1», інтерактивні вікторини, відомі в народі як «телелохотрони», тощо), пані Вільямс відповіла категорично: «Пока мы будем проводить исследования рынка и разрабатывать правильную концепцию, нам не имеет смысла сжигать дорогой продукт»
 
Фото газети «День»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY