detector.media
22.10.2007 16:05
Чи повинен Конституційний суд відповідати на інформаційні запити – вирішить Апеляційний суд
У четвер, 25 жовтня 2007 року, Апеляційний суд м. Києва (вул. Володимирська, 15) розгляне апеляційну скаргу юриста Інституту Медіа Права Тетяни Родіонової за позовом до Конституційного Суду України. Засідання призначено на 11:40.
 
Як повідомляє Інститут Медіа Права, Тетяна Родіонова звернулася з адміністративним позовом до Конституційного суду через відмову останнього надати відповідь на інформаційний запит. Юрист запитувала, засновником та співзасновником яких ЗМІ є Конституційний Суд і яку суму для їх фінансування закладено в бюджеті цієї установи на 2005 рік.
 
Конституційний суд відмовив у наданні запитуваної інформації. Підстава, зазначена у повідомленні, – установа не розглядає інформаційні запити та не дає на них відповідей. На думку Інституту Медіа Права, відмова Конституційного суду у наданні запитуваної інформації є незаконною, оскільки дія Закону України «Про інформацію» поширюється на всі органи державної влади, в тому числі й на Конституційний Суд України.
 
Пані Родіонова вимагає від Конституційного суду надати запитувану інформацію та компенсувати моральну шкоду. Її інтереси в суді представляє адвокат Андрій Нечипоренко, адвокатська компанія «Наталія Субота і партнери».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY