detector.media
19.10.2007 11:08
Володимир Ар’єв: У коаліційній угоді передбачено створення громадського телебачення
Володимир Ар’єв: У коаліційній угоді передбачено створення громадського телебачення

«В угоді про створення коаліції одним з найважливіших завдань є забезпечення свободи слова, незалежності ЗМІ, розвиток та захист національного інформаційного простору», - стверджує у коментарі сайту RAZOM член Блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Володимир Ар'єв.

 

Він впевнений, що досі у ВР не приділялося достатньої уваги проблемі стимулювання національного виробництва у сфері медіа. В результаті склалася ситуація, коли телеканалам набагато легше та вигідніше купити, наприклад, російський продукт, аби бути присутніми на українському медіа-ринку. Вирішенням проблеми мають стати преференції для виробників національної продукції, особливо документального та публіцистичного характеру.

 

Також необхідним є прийняття нового закону про суспільне мовлення і подальшого створення громадського телебачення та радіо. На думку Ар’єва, для розробки такого законопроекту в парламенті достатньо фахівців-представників мас-медіа.

 

Крім цього, основними напрямками реформ Ар’єв назвав роздержавлення комунальних ЗМІ, запровадження соціальних гарантій для журналістів, забезпечення прозорості медіавласності, а також створення нової редакції Закону України «Про інформацію», яка б чітко розділила викладення фактів і оціночні судження.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY