detector.media
11.10.2007 17:48
Журналісти програми «За вікнами» СТБ вважають, що директора ЧАЕС звільнили через них
Журналісти програми «За вікнами» СТБ вважають, що директора ЧАЕС звільнили через них
Розслідування програми «За вікнами» каналу СТБ, в ході якого журналісти безперешкодно пройшли у Чорнобильську зону та розмістили муляж бомби біля АЕС, стало причиною звільнення генерального директора станції Ігоря Грамоткіна. Принаймні, так стверджують самі журналісти.
 
Сюжет був в ефірі 8 жовтня, і вже наступного дня на сайті ЧАЕС з’явився наказ Міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича №278 про звільнення гендиректора ЧАЕС у зв’язку з невиконанням умов контракту. Президент України розпорядився створити тимчасову слідчу комісію, що з’ясує законність підстав, на яких було звільнено Грамоткіна.
 
«Офіційної реакції МНС поки що немає. Ми постійно телефонуємо до їхньої прес-служби, але вони не відповідають, - сказав «Детектор медіа» ведучий програми Богдан Кутєпов. – Відомо, що наказ про звільнення підписаний 8 жовтня, а оприлюднений 9-го. Але в нас у країні існує практика підписання наказів заднім числом. Тому наразі ми не знаємо напевно, чи пов’язане звільнення гендиректора ЧАЕС із нашою програмою, але логіка речей підказує, що саме так і є».
 
Богдан Кутєпов каже, що МНС було поставлене до відома про редакційне завдання і про те, що безпека атомної станції потребує посилення. «Керівництво МНС про це знало, але ми змогли спокійно пройти на територію станції. Крім того, місцеві жителі розповідали нам, що адміністрація ЧАЕС сама возить у Київ заражені продукти харчування», - розповів Богдан.
 
Цією історією резонанс першого випуску «За вікнами» не вичерпується. Так, після демонстрації сюжету про незаконне встановлення гральних автоматів на Оболоні мер Києва Леонід Черновецький посилив діяльність із боротьби з тіньовим азартним бізнесом; є неофіційна інформація про можливе звільнення (без)відповідальних за це чиновників. Інформацією про «кришування» незаконних гральних автоматів міліцією зацікавилась служба внутрішньої безпеки МВС. Міліція також збирається звернутись до команди «За вікнами» по інформацію про борделі, які ховаються за вивісками модельних агентств.
 
Програма «За вікнами» виходить на СТБ щопонеділка о 22.25.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY