detector.media
01.10.2007 16:04
Заступник головного редактора російської «Независимой газеты» залишився під арештом
Заступник головного редактора російської «Независимой газеты» залишився під арештом

Московський міський суд відмовився звільнити з-під варти заступника головного редактора «Независомй газеты» Бориса Земцова на прохання його адвокатів. Рішення про арест журналіста було прийнято 14 вересня Тверським судом столиці за ходатайством слідчого з особливо важливих справ Слідчого комітету при МВС РФ, повідомляє РИА Новости.

 

Слідчий підозрює Земцова у вимаганні грошей під загрозою публікації компроментуючих потерпілого матеріалів. Вислухавши аргументи адвокатів, Московський міськсуд відмовився змінити запобіжний захід, а також відпустити Земцова під грошову заставу.

 

За даними слідства, жертвою здирництва став один з помічників міністра сільського господарства Олексій Гордеєв, у якого Земцов вимагав 30 тисяч доларів за відмову від публікації негативних матеріалів про міністра. При тому кошти повинні були виплачуватися щомісячно, передає ИТАР-ТАСС.

 

Головний редактор «Независимой газеты» Костянтин Ремчуков заявив, що затримання його заступника пов’язане з уже опублікованими критичними матеріалами про Олексія Гордеєва, і назвав арешт політичним замовленням. Він також відзначив, що затримання журналіста є формою тиску на редакцію у зв’язку з початком активного політичного сезону.

 

«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY