detector.media
27.09.2007 16:23
Кампанія «Відповідальний вибір-2007» підбила підсумки аналізу передвиборчих програм
Кампанія «Відповідальний вибір-2007» підбила підсумки аналізу передвиборчих програм

Інформаційно-аналітична кампанія «Відповідальний вибір-2007» підвела підсумки аналізу передвиборчих програм основних учасників парламентських виборів. Відповідне інфомраційне повідомлення було поширене сьогодні.

 

Як стверджується у повідомленні, аналіз заснований «не на взаємній критиці політичних опонентів, а на якісних ідеях, виваженому аналізі, послідовності та відповідальності політичних сил». Повідомляється, що для проведення дослідження було розроблено спеціальну методику бальної оцінки виборчих програм за критеріями: наявність позиції з ключових питань, взаємоузгодженість, реалістичність, послідовність, ініціативність та системність.

 

Результати у вигляді аналітичних таблиць показують, як виглядали б результати виборів, якби виборцями були лише експерти (або добре поінформовані громадяни), а їхні судження базувалися б виключно на програмових положеннях політичних сил.

 

Аналіз програмових положень здійснено по шести ключових напрямках:

 

Зовнішня політика (Валерій Чалий, заступник генерального директора Центру Разумкова).

 

Державне управління (Віктор Тимощук, директор Центру політико-правових реформ).

 

Економічна політика (Вероніка Мовчан, директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій).

 

Судова реформа (Роман Куйбіда, заступник голови правління Центру політико-правових реформ.

 

Здоров’я населення (Ольга Тимченко, завідувач лабораторії Інституту гігієни та генетичної екології Академії медичних наук).

 

Комунальне господарство (Євген Фишко, віце-президент Національної асоціації Агенцій регіонального розвитку).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY