detector.media
24.09.2007 14:41
25 вересня стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК»
25 вересня стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК»

25 вересня в Одесі  стартує XIV Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК» www.krokfestival.com. Цього року до конкурсної програми увійшло 156 фільмів з 44 країн, близько 28 стрічок демонструватимуться в інформаційній програмі.

 

У фестивалі візьмуть участь відомі українські аніматори Степан Коваль, Наталя Чернишова, Ірина Смирнова. Україна покаже в конкурсі фільми «You are empty. Animation Episodes» Анатолія Лавренішина, «Альтернативна модель світу – SE» Олександра Жукова, «Пригоди Живчика», «Ласунка» Адріана Сахалтуєва, «Чарований запорожець» Наталі Марченкової, «Будиночок для равлика» Олега Педана, а також 3 фільми з проекту «Гора самоцвітів»: «Ловись, рибко!» Ірини Смирнової, «Злидні» Степана Коваля, «Лис і Дрізд» Наталі Чернишової. Загалом у фестивалі візьме участь понад 300 гостей.

 

Урочиста церемонія відкриття XIV МКФ «КРОК» –  28 вересня у Севастополі в кінотеатрі «Москва», закриття – 5 жовтня в Києві в Будинку кіно, де за підтримка Британської Ради в Україні відбудеться спеціальна подія фестивалю – показ фільму «Петрик і вовк»  за симфонічною казкою Сергія Прокоф’єва (режисер С’юзен Темплтон , Велика Британія, Гран-прі та приз публіки на МКФ в м. Ансі, Франція, 2007).

 

МФАФ «КРОК» – це спільний україно-російський проект, який відбувається щорічно на теплоході почергово в Україні та Росії. Цьогоріч фестиваль розпочнеться в Одесі, далі теплохід «Тарас Шевченко» прямуватиме за маршрутом Одеса – Севастополь – Херсон – Запоріжжя – Канів – Черкаси – Київ. У фестивалю два президенти, які очолюють «КРОК» від дня його народження. Це відомі у світі режисери анімаційного кіно Давид Черкаський http://www.detector.media/articles/123/0/9726/cherkassky/ (Україна) та Едуард Назаров (Росія).

 

Призи вручатимуться у шести номінаціях:

фільми тривалістю до 5 хвилин;

фільми тривалістю 5 – 10 хвилин;

фільми тривалістю 10 – 40 хвилин;

фільми для дітей;

прикладна та замовна анімація;

частина анімаційного проекту.

 

Під час фестивалю працюватиме міжнародне журі, у складі якого всесвітньовизнані майстри анімації: режисер, один із засновників студії «Пілот» Ігор Ковальов (США), режисер і художник Валентин Ольшванг (Росія), президент АСІФА, президент фестивалю анімації в Хіросімі Сайоко Кіношита, режисер і художник Олександр Бубнов (Україна), режисер Рао Хейдметс (Естонія).

 

Докладна інформація, а також історія й фотогалерея фестивалю – на сайті www.krokfestival.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY