detector.media
28.08.2007 17:41
НСЖУ закликає відзначити «День пам’яті українських журналістів, які віддали своє життя за Правду»

Національна спілка журналістів України закликала всіх працівників газет, журналів, телебачення, радіомовлення, інформаційних агентств, Інтернет-видань відзначити у третю п’ятницю вересня (цього року – 21.09) День пам’яті українських журналістів, які віддали своє життя за Правду.

Відповідне інформаційне повідомлення, разом з листом голови НСЖУ з цього приводу, було поширене сьогодні.

Нижче наводимо текст листа повністю.

Керівникам засобів масової інформації


Шановні колеги!


Національна спілка журналістів України закликає всіх працівників газет, журналів, телебачення, радіомовлення, інформаційних агентств, Інтернет-видань відзначити у третю п’ятницю вересня (цього року – 21.09) День пам’яті українських журналістів, які віддали своє життя за Правду.

Ми закликаємо у цей День згадати всіх наших колег, які загинули від злодійських нападів, тих, яким вкоротило життя переслідування зарозумілих чиновників, власників мас-медіа, “героїв” публікацій і передач.

Ми звертаємося до працівників усіх ЗМІ цього дня (або напередодні):

- розповісти про колег, які пішли за виднокруг, у публікаціях на сторінках преси, теле- і радіопередачах, на сайтах інформаційних агентств, в Інтернет-виданнях;

- ще раз привернути увагу співгромадян до нашої мужньої і відповідальної професії, ролі журналістики і журналіста у творенні незалежної, демократичної і правової України, до утисків свободи слова у нашій державі;

- зажадати від влади провести, врешті-решт, ретельне розслідування всіх фактів вбивств, замахів на життя колег, адміністративних, судових, економічних утисків журналістів і притягнення винних до відповідальності.

Давайте у цей День у своїх колективах влаштуємо пам’ять тих, хто згорів у журналістських буднях, чесно і самовіддано служив Правді, своїм читачам, радіослухачам, телеглядачам.

Ми закликаємо всі журналістські колективи, незалежно від форм власності, приналежності до Національної спілки журналістів, у своїх містах і районах відзначити цей День спільними акціями-вечорами, теле- і радіомарафонами, зборами, мітингами, закладкою садів і алей журналістів, зустрітися з учнівськими і студентськими колективами тощо.

Давайте на передодні цього Дня впорядкуємо могили наших колег, зустрінемося з їхніми родинами, надамо їм посильну допомогу.

Нехай же цей День стане днем нашого єднання, огляду лав, згуртує у відстоюванні нашого права на свободу слова, професійну діяльність!


З повагою –

голова Національної спілки журналістів України

Ігор Лубченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY