detector.media
12.07.2007 17:46
Сайт «Остров» зламали через справу Калашникова?

Адміністрація сайту «Остров» пов’язує хакерське втручання у роботу ресурсу з банером, що нагадує про безкарність народного депутата V скликання Олега Калашникова.

 

11 липня опівночі доступ користувачів до сайту припинився; замість донецького інформаційно-аналітичного видання відкривався однойменний югославський сайт рекламно-туристичного характеру.

 

Український реєстратор «Редо» підтверджує, що була зафіксована зміна записів імен (Ns-сервера) у кореневого реєстратора в США. «Редо» допускає версію хакерського втручання. У свою чергу, американський реєстратор  запевняє, що, за попередніми даними, відбувся збій програмного забезпечення, яке відповідає за зону .org, але відмовився надати інформацію проте, які ще сайти з цієї зони постраждали в результаті збою. Реєстратор проводить внутрішнє розслідування.

 

Адміністрація «Острова» припускає, що інцидент був пов’язаний із розміщенням на головній сторінці сайту банера, який нагадує про безкарність депутата-«регіонала» Олега Калашникова, який 12 липня 2006 року напав на знімальну групу каналу СТБ. До того ж, кілька місяців тому аналогічний «збій програмного забезпечення»  відбувся після відмови редакції у відповідь на прохання одного з народних депутатів прибрати з сайту декілька статей, які його компрометують.

 

Від редакції «ТК»: Нагадаємо, що за останні кілька місяців на сайт «Детектор медіа» було здійснено дві хакерські атаки, які можна пов’язати з розміщенням певних матеріалів. Мішенню першої з них, здійсненої з IP каналу «Інтер», був форум «ТК», на якому користувач під ніком «Сайентолог-мебельщик» розміщував пародії на керівництво цього каналу. Результатом другої було знищення банера, який рекламував статтю про прес-конференцію Дмитра Харитонова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY