detector.media
27.06.2007 16:35
«Фаворит телепреси» - перша в Україні нагорода медіа-журі в галузі телебачення в рамках премії «Телетріумф»

Проект «Детектор медіа» за підтримки Індустріального Телевізійного Комітету виступає організатором першої професійної нагороди «Фаворит телепреси - 2007» в рамках Національної премії в галузі телебачення «Телетріумф».

 

Мета премії - в процесі прозорого обговорення фахівцями українського журналістського середовища національного телевізійного продукту щорічне обрання телепрограми, гідної визнання корпорацією медіа-оглядачів.

 

Медіа-журі виступають експерти, делеговані провідними виданнями України, що регулярно оглядають національний телепростір та аналізують його проблематику. Список видань та делегованих ними експертів - членів медіа-журі нагороди «Фаворит телепреси - 2007» буде опублікований на сайті «Детектор медіа» наступного тижня.

 

Концепція премії: Визначення телероботи, яка, на думку преси, в попередньому телесезоні найяскравіше та найсуттєвіше демонструвала творчий пошук у розвитку виробництва суспільно-відповідального телевізійного продукту в Україні. Тобто, преса, що аналізує український телепродукт та телепростір, має підтримати програму, що створює нові тенденції, нові горизонти, ставить нову планку для серійного виробництва. 

 

Нагорода преси присуджуються не окремим персоналіям, а телевізійній програмі та команді, що працювала над її створенням. 

 

Члени медіа-журі премії «Фаворит телепреси» - представники різних за форматом та цільовою аудиторією ЗМІ, на шпальтах яких регулярно висвітлюється проблематика українського телебачення, працюють за наступною процедурою:

 

Видання в особі обраного ним експерта незалежно від інших називає одну програму, яка, на його думку, найкраще відповідає вимогам Нагороди. З пропозицій формується шорт-лист.

 

Шорт-лист надсилається експертам для ознайомлення та публікується на сайті «ТК».

 

Переможець визначається після обговорення шорт-листа на круглому столі «Детектор медіа» в ресторані «Велюр» 10 серпня відкритим голосуванням усіх експертів (1 експерт від кожного видання, включно з «Телеритикою»).

 

Всі матеріали голосування є відкритими і публікуються в журналі, а потім - й на сайті «Детектор медіа» після офіційного оголошення переможця на церемонії вручення «Телетріумфу».

 

Неодмінною умовою остаточного офіційного рішення телеекспертів від преси щодо Фаворита є достатньо розширене обґрунтування - за що саме обрано саме цю програму для нагороди. Це обґрунтування виробляється в процесі обговорення на круглому столі. 

 

Оголошення «Фаворита телепреси» відбувається на урочистій церемонії вручення Національної премії «Телетріумф», яка відбудеться 23 серпня 2007 р. в Національному палаці Україна.   

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY