detector.media
30.05.2007 15:41
Вітчизняний кіноринок набирає обертів

Кіноринок України останнім часом став активно розвиватися, повідомляє УНІАН. Проте попит на вітчизняний кінопродукт ще не виріс настільки, щоби зйомки окупалися прокатом в Україні. Тому необхідне залучення зарубіжних, перш за все російських, капіталів.

 

Сьогодні з’явилася велика кількість продакшн-студій, які беруться за створення коротких фільмів: на думку фахівців, вони повинні замінити довгі серіали в прайм-таймі.

 

Замовлення на подібні зйомки, як і фінансування, надходять переважно з Росії. Вітчизняні кінорежисери вважають, що ми надто залежні у фінансовому відношенні. 300 тисяч доларів (а стільки в середньому коштує телемуві), витрачені для внутрішнього ринку, не повертаються. Тому, на думку кінорежисерів, все, що знімається в Україні, повинно продаватися і Росії. Це ринок, який не можна ігнорувати, якщо кіновиробники хочуть окупити фільм.

 

Ще однією перешкодою на шляху розвитку великого українського кіно український режисер Андрій Дончик вважає недостатній розвиток мереж кінопрокату. «На сьогоднішній момент кінопрокат в Україні – ще не бізнес. У нас не вистачає достатньої кількості кінотеатрів. Але якщо буде така кількість кінотеатрів, як у Росії, це стане бізнесом. Як тільки можна буде повернути вкладені гроші, тоді піде справжнє кіно», – зазначив він.

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY