detector.media
16.05.2007 14:25
16 травня стартує 60-й Міжнародний Каннський кінофестиваль

В Палаці конгресів на набережній Круазетт у середу, 16 травня, стартує ювілейний, 60-й Міжнародний Каннський кінофестиваль.

Фільмом відкриття заявлена нова робота гонконгського режисера Вонга Кар Вая Мої брусничні ночі з Джудом Лоу і співачкою Норою Джонс - фільм, котрий ще місяць тому був на стадії виробництва і який режисер обіцяв доробити до 16 травня.

 

Усього в конкурсній програмі бере участь 20 фільмів, у тому числі три французьких - це Пісні про любов Кристофа Оноре, Стара коханка Катрін Брейа і Скафандр і метелик Жюліана Шнабеля.

 

У програмі фестивалю заявлені 17 іноземних фільмів. Серед них - Пообіцяй мені це Еміра Кустуріци, Підтвердження смерті Квентіна Тарантино, Параноідальний парк Гаса ван Сента, Немає країни для старих братів Коенів, Подих Кім Кі-Дука й інші.

 

Журі повнометражних фільмів очолює режисер Стівен Фрірз - автор кінострічки Королева, що мала торік у Великобританії великий касовий успіх. Крім нього до журі ввійшли турецький письменник і нобелівський лауреат з літератури Орхан Памук, австралійська акторка Тоні Коле, італійський кінорежисер Марко Белочіо, французький кінорежисер Мішель Пікколі та інші.

 

Стрічки українських режисерів не будуть представлені в рамках основної конкурсної програми, однак із ними можна буде ознайомитися на кіноринку, котрий буде проводиться під час фестивалю. Зокрема будуть представлені такі фільми як Два в одному Кіри Муратової, Аврора Оксани Байрак, Біля річки Єви Нейман і фрагменти стрічки Романа Балаяна Обранець.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY