detector.media
14.05.2007 11:01
У конкурсі «сюжет місяця «ТСН» переміг великодній цикл Юрія Сидоренка

Найкращим новинним матеріалом «ТСН» («1+1») за квітень 2007 року став цикл сюжетів та прямих включень з Єрусалиму у Великодній тиждень Юрія Сидоренка.

 

Про це «ТК» розповів Микола Недопитанський, керівник відділу випускових редакторів і ведучих «ТСН»: «Цикл сюжетів Сидоренка з Єрусалиму до певної міри був подією для «ТСН». Щодня впродовж великоднього тижня Юра видавав якісний сюжет і проводив пряме включення: з Гетсиманського саду, Храму Гроба Господня... Таким чином аудиторія «ТСН» співпереживала велике свято, відчуваючи свою присутність у святих місцях».

 

За його словами, практика створення циклів сюжетів мала своє продовження і під час висвітлення подій Дня перемоги: «Досвід Юрія Сидоренка засвідчує, що така форма є дуже ефективною. Добре продуманий цикл сюжетів дає можливість висвітлити якусь знакову подію чи дату яскраво, вагомо, значимо. Таким шляхом ми пішли і в контексті свята Дня перемоги – цикл про маловідомі аспекти війни підготувала Валентина Доброта».

 

Крім Юрія Сидоренка, номінантами конкурсу «ТСН» стали:

 

- Валентина Доброта – сюжет про акції на Майдані (як підраховують кількість учасників акцій протесту), підготовлений в рамках «Дня без політиків»;

 

- Олена Мацюцька – сюжет про немовлят, народжених ув’язненими жінками (дитсадок у жіночій колонії).

 

- Омелян Ощудляк (регіональний кореспондент) – сюжет зі Львова про роковини операції «Вісла».

 

Микола Недопитанський наголосив на тому, що процес визначення кращих сюжетів відбувається на «1+1» прозоро: «Тому немає суперечок, пліток. Навпаки, коли після підрахунку голосів було оголошено прізвище Сидоренка, всі щиро аплодували йому. Аплодисменти у журналістському середовищі (такому конкурентному і жорсткому) – це, знаєте, теж чогось варте».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY