detector.media
19.04.2007 17:46
Кращим фільмом Фестивалю «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» медіажурі визнало стрічку «Феміда – жінка легкої поведінки»

Медіажурі фестивалю «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» визначилося з фільмом-призером. Ним стала стрічка відомого білоруського режисера Віктора Дашука «Феміда – жінка легкої поведінки». Фільм присвячений проблемам судової системи в тоталітарній державі. Троє з п'яти журналістів оцінили цю стрічку за найвищою оцінкою.

Про це повідомляє прес-служба Української Гельсинської спілки.

Нагадаємо, що в цьому році на Фестивалі «Дні документального кіно з прав людини "Український контекст"» працювало два журі. Одне складалося з правозахисників, які визначали найкращий фільм із правозахисної тематики, інше – із журналістів, вони оцінювали публіцистичні роботи колег із України, Білорусі та Росії. Результати роботи правозахисного жюрі було оголошено на закритті фестивалю – майже одностайно найкращою була визнана стрічка російських режисерів Юлії Панасенко та Світлани Стрельникової «Ідіот». Відзнаку в номінації «За розкриття теми» отримав фільм «Гра скінчилась» російського режисера Ганни Драніциної, а призом «За постановку питання» був відзначений фільм індійського режисера Авінаша Дешпанде «Велике індійське шоу».

Натомість медіажурі через політичну ситуацію в країні і низку подій, з нею пов'язаних, не встигло вчасно прийняти рішення щодо кращої публіцистичної роботи, представленої на фестивалі. На закритті в «Бабуїні» член медіажурі та журналіст каналу «1+1» Максим Буткевич вибачився за себе та колег і запевнив присутніх, що якби не політики, які вирішили влаштувати своє «шоу» просто під час фестивалю, а не навпаки, медійники справилися б зі своєю роботою вчасно. Також він пообіцяв, що рішення буде прийняте вже за тиждень.

Також журналісти вирішили бути солідарними з правозахисниками і відзначити фільм російського режисера Ганни Драніциної «Гра скінчилась» в номінації «За постановку проблеми».

Нагадаємо, що до складу медіажурі в цьому році входили Тарас Ратушний (НТН), Максим Буткевич («1+1»), Кирило Булкін (радіо «Свобода»), Роман Чайка (5 канал) та Юрій Луканов («Детектор медіа»).

Про фестиваль:

Фестиваль проводиться в Україні з 2003 року.

Його засновано Українською Гельсінською спілкою з прав людини, громадською організацією Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв за підтримки міжнародного фонду «Відродження», Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України під патронатом Київської міської державної адміністрації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY