detector.media
27.03.2007 17:07
30 березня стартує Четвертий міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Український контекст»

Здається, що Україна не так вже й відрізняється від Європи до якої прагне, адже Європа буває різною. Маленька, нікому не відома Паданія на півночі Італії вважає, що може бути цілком самостійною і бажає відокремитись від решти Італії. Вся передвиборна боротьба її політиків будується на ідеях ненависті, ксенофобії, сепаратизму.  

 

Фільмом „Спали прапор” італійського режисера Клаудіо Лаццаро розпочнеться Четвертий міжнародний фестиваль „Дні документального кіно з прав людини „Український контекст”. 

 

30 березня о 18:00 з нагоди відкриття Четвертого міжнародного фестивалю „Дні документального кіно про права людини „Український контекст” в конференц-залі Будинку кіно (Саксаганського, 6) відбудеться прес-конференція за участю: 

 

продюсера Фестивалю Геннадія Кофмана

 

начальника головного управління культури і мистецтв КМДА Світлани Зоріної

 

директора програм МФ „Відродження” Романа Романова

 

члену правозахисного журі з Білорусі Олега Гулака 

 

Урочисте відкриття Фестивалю відбудеться 30 березня в Будинку кіно о 19:00 

Про Фестиваль:

Фестиваль проводиться в Україні з 2003 року.

Фестиваль засновано Українською гельсінською спілкою з прав людини, громадською організацією Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв за підртимки міжнародного фонду „Відродження”, Міністерства культури і туризму України, Національної спілки кінематографістів України під патронатом Київської міської державної адміністрації. 

Про фільм-відкриття:

„Спали прапор”, Клаудіо Лаццаро, Італія, 2006 рік, 118 хв.

Італійська Північна Ліга як правило асоціюється в цілому світі як рух за відділення північної частини Італії, міфічної Паданії. Проте мало хто за межами Італії усвідомлює той факт, в якому об’ємі політика та риторика Ліги сповнені авторитаризму, ксенофобії та расизму. З самого початку партія вибрала на роль ворога робітника з півдня, який приїхав шукати кращої роботи на багатшій півночі. Тепер, ворог – це робітник з-за меж Європейського Союзу, особливо з арабських країн. В своєму фільмі Клаудіо Лаццаро демонструє приклади екстремальної ісламофобії та висловлювань, які розпалюють ворожнечу.      

За більш детальною інформацією звертатись

Вікторія Онищенко

+38067 4062541

e-mail: reporter@helsinki.org.ua

www.docudays.org.ua

www.helsinki.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY