detector.media
05.03.2007 19:20
Журналіст миколаївської «районки» подав до суду на місцевих керівників

Заступник головного редактора газети «Крівоозерщина» (Миколаївська область) Станіслав Чирка вирішив захистити і своє ім'я, і честь, і саму професію від утисків з боку влади.

Причиною стала стаття Станіслава Чирки в газеті «Крівоозерщина» «Блакитній вогник» наших мрій». Голова райдержадміністрації Борис Коловоротний, образився і на журналіста, і на газету. Того ж дня журналістів редакції викликали «на килим» до керівника району. Звинувачення, які обрушилися на С.Чирку, рясніли лайками, погрозами і нецензурними словами.

- Мене назвали «борзописцем», - розповідає Станіслав Миколайович, - газету - «жовтою пресою». Чиновники примушували мене написати заяву про звільнення, а глава району виразив недовір'я від всієї райдержадміністрації і заборонив мені відвідувати заходи, які проводить районна влада.

Після всіх цих мало приємних для журналіста подій, він опинився на лікарняному ліжку. Саме та емоційна розмова в райдержадміністрації стала причиною різкого погіршення здоров'я пацієнта.

Станіслав Чирка судитиметься. Позовні вимоги звів до відшкодування морального і матеріального збитку. Претензії морального характеру оцінив в дев'ять тисяч гривень. По три тисячі з кожного учасника «розбирання». Гроші ці він, у разі перемоги в суді, передасть Березковській школі-інтернату. А матеріальний збиток оцінив в суму трохи більше шістсот гривень. Саме стільки коштують ліки на лікування в районній лікарні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY