detector.media
21.02.2007 12:51
Президент висловився за збільшення квоти україномовного кінопрокату

Напередодні Міжнародного дня рідної мови Президент Віктор Ющенко разом із родиною переглянув у кінотеатрі фільм, дубльований українською мовою. Це сімейна стрічка «Павутиння Шарлотти» режисера Гаррі Вініка. Про це повідомляє  прес-служба Президента.


В інтерв’ю журналістам перед початком сеансу Віктор Ющенко відзначив, що українська мова повертається в кінотеатри, і привітав підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством культури і туризму та українськими дистриб’юторами фільмів. Згідно з документом, до кінця 2007 року 100% дитячих кінофільмів і 50% інших картин іноземного виробництва мають бути дубльовані українською мовою. «Перша теза мені надзвичайно подобається. Другий норматив є дещо занижений, але думаю, що в ході дискусії ми виправимо його в бік більш відповідальних показників», – сказав Президент.

Ющенко також схвально оцінив ефект від постанови попереднього Уряду, що встановлювала квоти обов’язкового дублювання кінопродукції українською мовою і яка пізніше була скасована рішенням Київського апеляційного господарського суду. «Переконаний, це рішення буде переглянуте, тому що воно не відповідає національним цілям, цілям розвитку національного кінопрокату і кіномистецтва», – сказав Президент. Він повідомив, що кілька днів тому звернувся до Генерального прокурора «відносно захисту національних інтересів у цьому питанні».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY