detector.media
09.02.2007 14:17
На Першому діловому повторюється «інтерівська» ситуація?

Як стало відомо «Детектор медіа», на Першому діловому каналі назріває конфлікт між колективом та менеджментом.

 

Головний редактор телеканалу Світлана Коляда повідомила «ТК», що з суми зарплатні за січень усьому колективу вирахували гроші за тиждень вихідних, а також ще 10%. «З мене, як головного редактора, зняли ще більшу суму – за те, що в ефірі каналу був сюжет зі Львова про те, як місцева влада виділила додаткові кошти на оплату комунальних послуг ветеранам УПА. Сюжет був абсолютно збалансованим, у ньому були представлені різні точки зору (зокрема, й комуністів). Мені пояснили це тим, що такого сюжету не може бути в нашому ефірі з політичних причин», - розповідає Світлана.

 

За її словами, вказівка щодо штрафу була дана власником каналу (за неофіційною інформацією, каналом володіє народний депутат Ігор Шкіря): «Наш бухгалтер сказала мені: «Я нічого не розумію, але була команда – зняти гроші за сюжет зі Львова». Після цього я зателефонувала помічниці інвестора, яка підтвердила, що це було його рішення. Я розцінюю це як політичний тиск».

 

Світлана каже, що причиною зняття 10% зарплати за січень були названі занадто низькі рейтинги каналу. Оштрафовано було навіть тих, хто працював на Новий Рік. Сьогодні о 17 годині колектив спілкуватиметься з генеральним директором каналу Ларисою Єфремовою; на зборах ставитиметься питання про неправомірність штрафу.

 

Сама Світлана Коляда ще не знає, чи залишиться працювати на Першому діловому. «ТК» намагається отримати коментар від другої сторони.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у липні 2006 року супутниковий канал «Заграва» (ЗАТ «Українська незалежна телерадіокомпанія «Заграва», голова правління – Віталій Храбан) змінив своє програмне наповнення і був перейменований на «ТВ-1». Після ребрендингу, що відбувся 20 листопада, канал став називатись Першим діловим. Засновником каналу є ТзОВ «Виробниче об’єднання «ІЛІТАШ», президентом якого є (або, принаймні, був донедавна) народний депутат, член фракції Партії регіонів Ігор Шкіря.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY