detector.media
01.02.2007 18:48
Андрій Шевченко: Треба нарешті зрозуміти, що ми будуємо – чи Бі-Бі-Сі, чи РТР

«Треба вирішити принципово – чи ми створюємо суспільне мовлення, чи вдосконалюємо державне – тобто що ми будуємо: ВВС чи РТР?» – саме таким чином поставив питання голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, виступаючи на підсумковому засіданні колегії Держкомтелерадіо.

 

У своєму виступі пан Шевченко торкнувся двох основних тем: створення суспільного ТБ та роздержавлення преси.

 

Щодо суспільного ТБ, то Андрій Шевченко закликав колег не повторювати помилки 2005 року і створити не кілька окремих комісій (Комітету ВР, Держкомтелерадіо, Нацради з ТБ та РМ тощо), які вивчатимуть перспективи суспільного ТБ в Україні та напрацьовуватимуть відповідні пропозиції, а єдину міжвідомчу робочу групу.

 

Також із вуст голови Комітету ВР з питань свободи слова та інформації прозвучала пропозиція закріпити на офіційному рівні, що з 1 січня 2009 року органам державної влади України забороняється бути засновниками ЗМІ. «Я не поділяю оптимізму щодо майбутнього державних ЗМІ. Я вважаю, що за державними ЗМІ треба закріпити функції, які будуть притаманні тільки їм. Держава має залишити медіа-ринок», – наголосив Андрій Шевченко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY