detector.media
18.12.2006 13:32
Військовий журналіст Ігор Рудич скаржиться на утиски з боку керівництва

Військовий журналіст Ігор Рудич заявляє, що керівництво Міноборони здійснює його переслідування у зв'язку з професійною діяльністю.

Про це йдеться у заяві журналіста, яку отримала "Детектор медіа".

Зокрема, після опублікування матеріалів у "Детектор медіа" і "Україні молодій" 3.10.2006 Рудич отримав неповну службову відповідність від Міністра оборони Анатолія Гриценка. Незалежна медіа-профспілка, куди журналіст звернувся за захистом, надіслала листа Міністру оборони про неправомірність накладення стягнення. Офіційної відповіді Міністерства оборони на лист не було.

Надалі з платні Рудича почали вираховувати за Наказом Директора Центральної телерадіостудії МО Владлена Литвиненка по 426 гривень.
Останнім часом проти Рудича було ініційовано низку розслідувань з будь-яких приводів.
Кілька місяців тому був позбавлений премії (33%) за наказом Директора ЦТРС МО без проведення належного розслідування..

Кілька днів тому Рудич звернувся з рапортом щодо отримання службового житла, але отримав відмову, хоча до цього, як зазначається у заяві, аналогічний рапорт був підписаний іншому офіцеру. Цей факт Рудич вважає апогеєм переслідувань, "адже житлове забезпечення гарантується законом про соціальний захист військовослужбовців".

Крім того, у заяві Рудич наголошує на фактах обмеження діяльності журналістів, маніпуляцій громадською думкою з боку Міноборони, та звертає увагу на негативні тенденції сучасної української армії - зокрема на відсутність громадського контролю.

Наразі Ігор Рудич подав скаргу до Генеральної прокуратури і має намір направити позовну заяву до суду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY